Oferte locuri de munca top

Producatorii incep sa ii evite pe intermediari in comertul cu ridicata

Producătorii au început să îi ocolească pe intermediari în comerțul cu ridicata. După cum arată datele statistice, comerțul cu ridicata și-a reluat creșterea după reducerea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. În același timp, activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au scăzut semnificativ.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut în luna iunie față de luna mai cu 7,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Comparativ cu luna iunie 2019, creșterea a fost de 1%, a anunțat Institutul Național de Statistica (INS).

În primul semestru comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri este mai mare cu 2,2% ca serie ajustată.

Cel mai mult a crescut, în primul semestru, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+23,9%), comerţul cu ridicata de echipamente  informatice şi de telecomunicaţii (+15,4%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+5,2%),

În schimb, în aceeași perioadă, s-au înregistrat scăderi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-11,0%) şi la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,1%).

 

 

 

Citiți și:

Manopera pentru anvelopari

Mari dezvoltatori intarzie demararea unor proiecte

Viitor hotel, proiect al unei firme de constructii

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »