Oferte locuri de munca top

Proiect imobiliar de peste 1 miliard de lei: niciun investitor interesat

O oportunitate de investiție imobiliară în zona centrală a unui municipiu din țară, ce se ridică la 1,4 miliarde de lei, rămâne în continuare doar la stadiul de proiect.

Potențialii investitori par că nu sunt interesați de posibilitatea construirii unui hotel sau a unei clădiri de birouri pe terenul oferit de municipalitatea Cuj Napoca. Proiectul a rămas la stadiul de idee de aproape cinci luni de zile.

Primăria Municipiului Cluj Napoca a încercat să atribuie un contract pentru concesionarea lucrărilor de realizare și exploatare a unor imobile cu funcțiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea municipiului, bdul 21 Decembrie 1989 nr. 106. Costurile de investiție au fost estimate între 350 milioane lei și peste 1,42 miliarde lei.

Pentru a doua oară licitația a fost anulată ieri automat de platforma SICAP din cauză că niciun ofertant nu a depus vreo ofertă.

La prima lansare în licitație, în luna februarie a acestui an, au fost persoane interesate de acest proiect, însă nu a fost depusă nicio ofertă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit de două ori, ajungându-se la o perioadă totală de două luni în care ofertanții puteau depune oferte. Chiar și așa, licitația a fost anulată din cauza lipsei ofertelor.

Către sfârșitul lunii mai licitația a fost reluată, cu un termen limită de depunere a ofertelor de o lună și o săptămână. Data limită a fost 1 iulie 2019, licitația fiind anulată automat în următoarea zi, tot din aceeași cauză: lipsa ofertelor.

Criteriul de atribuire stabilit pentru atribuirea contractului a fost ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Ofertantii aveau două posibilități în cadrul acestui contract. Ei puteau opta fie pentru o investiție cu destinația hotel cu minimum 200 camere, clasificare turistică 4 stele conform SF, fie puteau opta pentru o investiție cu destinația clădire de birouri și servicii conexe, minimum clasa A, cu respectarea cerințelor din caietul de sarcini.

Durata concesiunii era stabilită la 480 luni.

Este de menționat faptul că trebuia ca ofertanții care ar fi optat pentru investiția de hotel 4 stele să aibă minimum 14 milioane de euro cifra de afaceri anuală medie în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depunea oferta. Pentru ofertanții care optau pentru investiție clǎdire birouri sau funcţiuni mixte era necesar ca aceștia să aibă minimum 3,4 milioane euro cifra de afaceri anuală medie în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depunea oferta.

 

 

 

Citiți și:

Cladire mixta cu 12 niveluri, autorizata

Zeci de apartamente, in curs de autorizare la malul marii

Doua proiecte rezidentiale, in curs de aprobare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus