Oferte locuri de munca top

Proiectarea Drumului Vamii va primi finantare

Drumul Vămii din Botoșani a primit aprobarea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.  Proiectul de aproape 40 milioane de euro a fost selectat printre cele cinci proiecte ale căror documentații vor fi finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 – domeniul „Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Prin Drumul „Vămii”, Hănești – Vlăsinești – Săveni – Drăgușeni – Coțușca – Rădăuți Prut, vor fi reabilitați și modernizați 48.829 de km de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut.

Valoare totală solicitată de CJ Botoșani este de 3.178.158 de lei, inclusiv TVA, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării investiției, și anume: întocmirea studiilor de specialitate, a expertizelor tehnice, a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare demarării investiții. De asemenea, din aceste fonduri se va face și verificare tehnică de specialitate a documentației tehnico-economice.

Proiectul a fost estimat la valoarea totală de aproximativ 40 de milioane de euro și va fi finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.

Avem determinarea de a urgenta lucrurile. După ce ADR Nord-Est va semna acordul cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca proiectul Drumul «Vămii» să devină cât mai repede realitate. Județul Botoșani are nevoie de o axă rutieră strategică de la Nord la Sud, care să-i asigure cadrul de dezvoltare și recuperare a decalajelor față de celelalte județe ale Moldovei”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »