Oferte locuri de munca top

Proiectarea infrastructurii pentru biciclete se va face dupa un ghid metodologic

Un ghid metodologic, care reglementează proiectarea, execuția, utilizarea și mentenanța lucrărilor de infrastructură pentru biciclete, a fost subiectul unei prime reuniuni de consultare organizată la Ministerul Dezvoltării Regionale, săptămâna aceasta.

Opinia generală a fost că se impun actualizarea și îmbunătățirea reglementărilor pentru standardele de calitate privind executarea infrastructurii pentru biciclete. Discuțiile au vizat corelarea și încadrarea proiectului de ghid în prevederile legale existente (OUG 195/2002, actualizată în 2017), modalitatea de promovare a proiectului, respectiv caracterul obligatoriu al prevederilor acestuia, în raport cu complexitatea situației privind infrastructura și traficul din orașele din România.

Nu în ultimul rând, au fost înaintate propuneri punctuale de modificare/completare a proiectului de elaborare a ghidului.

Totodată, au fost stabiliți pașii și activitățile următoare aferente procesului de elaborare a proiectului de ghid, iar reprezentanții instituțiilor participante și-au manifestat disponibilitatea de a se implica activ în continuare, în cadrul acestui proiect.

Proiectul de elaborare a ghidului este realizat într-o manieră participativă, deschisă tuturor celor interesați să aducă propuneri, fiind lansat în dezbatere publică, putând fi accesat de pe site-ul MDRAPFE. După ce proiectul de ghid va fi consolidat, va fi inițiată procedura de consultare stabilită conform prevederilor legale pentru promovarea documentului prin Ordin al ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Proiectul de ghid metodologic de reglementare a proiectării, execuției, utilizării și mentenanței lucrărilor de infrastructură pentru biciclete poate fi descarcat AICI https://we.tl/w9u7RkPT9U

La reuniunea prezidată de către domnul Ciprian Roșca, secretar de stat în cadrul MDRAPFE, au participat reprezentanți din partea Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Autorității Rutiere Române, Inspectoratului General al Poliției Române, Primăriei Generale a Municipiului București, Primăriei Sectorului 3 București, Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov, precum și reprezentanți ai mediului privat și organizațiilor care promovează mijloacele alternative de transport (OPTAR, Federația Bicicliștilor din România, Asociația Adevărații Veloprieteni).

Observații și propuneri de completare/modificare pot fi făcute pe adresa cristina.balan@mdrap.ro până pe 10 octombrie 2017.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus