Oferte locuri de munca top

Proiectele rezidentiale de calitate au inceput sa aiba cautare

În proiectele rezidenţiale realizate în ultimii doi ani calitatea actului arhitectural s-a îmbunătăţit. Totodată, birourile tinere de arhitectură s-au consolidat, au câştigat experienţă și se fac acum remarcate, a declarat arh. Adrian Zerva, curatorul secţiunii Arhitectura Rezidenţială din cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură 2018, organizată de Uniunea Arhitecţilor din România.

În total, în cadrul secţiunii rezidenţiale au fost depuse la concurs în această ediție a Bienalei nu mai puţin de 65 de proiecte. Dintre toate aceste proiecte juriul a respins categoric din competiţie numai două-trei proiecte, a adăugat domnul Zerva.

Urmând specificul proiectelor, secţiunea rezidenţială a fost la rândul său împărţită în două subsecţiuni: locuinţe individuale şi locuinţe colective, fiecare cu câte patru nominalizări. Dintre acestea a fost premiat câte un proiect din fiecare subsecţiune.

Din juriu au făcut parte arhitecţii Bogdan Babici, Călin Negoescu şi Nicolae Ţaric.

La această ediţie, toate proiectele nominalizate la subsecţiunea locuinţe colective sunt  din Bucureşti, în timp ce toate proiectele nominalizate la subsecţiunea locuinţe individuale sunt din ţară. În evaluarea proiectelor juriul a apreciat îndeosebi modul de locuire pe care îl promovează, a explicat domnul Negoescu.

Premiul subsecţiunii locuinţe colective a fost acordat proiectului “Imobil de locuințe pe str. Louis Blanc” al arhitectului Radu Teacă de la Artline.

În această subsecţiune au mai fost nominalizate următoarele proiecte: “Arcstil Residences – locuinţe înşiruite” – arh. Bogdan-Constantin Neagu şi Iulian Oanţă, “Imobil de apartamente pe strada Occidentului 40” – arh. Bogdan Brădățeanu, Adrian Untaru, Andrei Șerbescu, Valentina Țigâră, Pavel Albu, Raluca Răescu de la ADNBA şi “Imobil de apartamente pe strada Londra” – tot ADNBA, arh. Andrei Șerbescu, Adrian Untaru, Bogdan Brădățeanu, Carmen Petrea, Alexandru Apostol.

La subsecţiunea locuinţe individuale premiul a fost acordat unui proiect din Braşov – “Casa unifamilială / Recuperarea memoriei unei case vechi” al arhitectului Attila Kim.

În cadrul subsecţiunii locuinţe individuale au mai fost nominalizate următoarele proiecte: “Casa P 31” – arhitect Constantin Şelariu, “Casa Timiş” – arh. Irina Filofi şi Cătălin Trandafir și “Despre…o simplă casă de la ţară” – arh. Sultana Creangă.

 

Citiți și:

Un ansamblu cu aproape 800 de apartamente a primit unda verde

Cererea de locuinte in Bucuresti s-a plafonat

Patru noi blocuri, cu cate 10 etaje, in vestul Bucurestiului

Teren pregatit pentru construirea unui supermarket in Bucuresti

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus