Oferte locuri de munca top

Prosumatori: schimbari pentru conditiile tehnice de racordare la retelele electrice

Urmează să fie modificate condițiile tehnice de racordare la rețelele electrice de interes public pentru prosumatorii cu injecție de putere activă în rețea.

Ce modificări sunt propuse

Un proiect de ordin ANRE detaliază modul de echipare a circuitelor de curent alternativ aferente instalaţiilor de producere a energiei electrice din instalaţiile prosumatorilor cu protecții antiinsularizare, protecții maximale și minimale de tensiune/frecvență și protecții maximale de curent.

Totodată, va fi posibilă utilizarea funcţiilor de verificare a calităţii energiei electrice din contoarele inteligente montate de operatorul de rețea în punctul de delimitare cu prosumatorul.

De asemenea, operatorul de rețea va fi responsabil de stabilirea reglajelor protecțiilor care echipează circuitele de curent alternativ aferente instalațiile de producere a energiei electrice din instalația prosumatorului, coordonarea acestora cu protecțiile rețelei electrice de distribuție, precum și de protejarea acestor reglaje împotriva modificării lor fără acordul operatorului.

Alte propuneri:

* Condiții pentru utilizarea funcțiilor de protecţie care echipează unitățile generatoare în diferite regimuri de funcţionare;

* Modalități de funcționare a prosumatorilor în cazul apariției regimului insularizat (tensiunea rețelei este zero);

* Specificarea respectării prevederilor Regulamentului RfG de unităţile generatoare de categorie A (categoria A în România reprezintă în prezent unitățile generatoare având puterea instalată cuprinsă între 800 W până la 1 MW) racordate în instalaţia de utilizare a prosumatorului, indiferent de regimul de funcţionare, respectiv cu sau fără injecţie de putere activă şi reactivă în reţea;

* Specificarea respectării de unităţile de stocare a energiei electrice ale prevederilor standardelor SR EN 50549-1:2019 – Prescripții pentru centrale electrice destinate a fi conectate în paralel cu rețele electrice de distribuție – Partea 1: Conectare la rețeaua electrică de distribuție de joasă tensiune. Centrale electrice de până la și inclusiv tip B şi SR EN 50549-2:2019 – Prescripții pentru centrale electrice destinate a fi conectate în paralel cu rețele electrice de distribuție – Partea 2: Conectare la rețeaua electrică de distribuție de medie tensiune. Centrale electrice de până la și inclusiv tip B.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin

 

 

 

 

Citiți și:

Cum vor evolua tarifele la manopera, in acest an

Strabag pregateste un proiect imobiliar in Bucuresti

O fabrica din provincie se extinde pe aproape 3 ha

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »