Oferte locuri de munca top

PUG-ul, legea Capitalei şi legea Fatadelor, priorităţile administraţiei Bucureștiului

Primăria municipiului Bucureşti lucrează în această perioadă la trei proiecte de acte normative care vor schimba fața Capitalei.

Este vorba despre Planul Urbanistic General, legea Capitalei şi legea Calităţii în Arhitectură.

Gabriela Firea, primarul generala al Capitalei, a declarat: ”În acest moment lucrăm intens la trei proiecte extrem de importante: Planul Urbanistic General – pe care sperăm să-l finalizăm în cel mai scurt timp, este un proiect pe care l-am găsit blocat și, după mai multe întâlniri succesive, am determinat o accelerare a ritmului de lucru. Ne dorim ca acest proiect, strategic pentru Capitală, să fie finalizat și aprobat de Consiliul General cât mai curând, pentru că va genera o schimbare vizibilă în bine a aspectului Capitalei.

Un alt document extrem de important este Legea Capitalei, care include conceptul de zonă metropolitană. Trebuie să ținem cont de realitățile dezvoltării urbane și să adaptăm infrastructura la acestea.

O altă provocare o reprezintă punerea în aplicare a Legii Calității în Arhitectură, cunoscută și ca Legea Fațadelor. Sunt interesata să aliniem Capitala și din acest punct de vedere la cerințele Uniunii Europene, pentru că ne dorim cu toții ca Bucureștiul să respecte standardele oricărei capitale europene”.

 

Regulamentul de publicitate al Capitalei, pe ultima sută de metri.

Referitor la Regulamentul local pentru autorizarea, construirea si amplasarea mijloacelor de publicitate, primarul a explicat că este vorba de un document finalizat care se află în faza de consultare şi care trebuie aplicat cât mai rapid: „Suntem în mare întârziere. Imediat după apariţie, Legea 185/2013 trebuia să fie urmată de un regulament local, asa cum au realizat toate municipiile şi oraşele. La noi nu s-a întâmplat acest lucru, fiind vorba de un vid legislativ”.

În momentul de față, grupul de lucru pentru întocmirea documentului a fost alcătuit, iar primul draft al Regulamentului a intrat în faza de consultare cu operatorii economici din domeniu.

O primă întâlnire în acest sens a fost cea din 21 februaire în care s-a stabilit ca în perioada imediat următoare companiile interesate să transmită amendamente articulate, fundamentate juridic.

Forma finală a documentului, care va rezulta din acestă consultare va fi supusă dezbaterii publice și ulterior votului Consiliului General al Capitalei.

Primarul si-a exprimat sprijinul față de operatorii care ar dori să propună schimbări și în Legea 185/2013: „Primarul General are posibilitatea de a amenda legi care privesc Capitala și în acest sens pot avea susținere în Parlament, de la colegii mei, care însă trebuie să înțeleagă de ce această lege ar trebui modificată. Dar pentru asta am nevoie de argumente, și aștept propuneri concrete în acest sens”.

La sedinta care a avut loc la sediul Primariei Municipiului Bucuresti au participat, alături de primarul general şi viceprimarul Capitalei, Tomniţă Florescu, reprezentanţi ai Direcţiei de Poliţie Locală şi Control, specialişti de la direcţiile Patrimoniu şi Urbanism, precum şi operatorii de publicitate outdoor din Bucureşti.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

2 Comentarii

  1. scridon radu -lucian said:

    LEGI.Incercati o deplasare pe B-dul Regina Elisabeta de la Opera pana la Universitate,stanga-dreapta. a ingroziti de starea imobilelor deteriorate si pli’ne de Grafitti. Indiferenta generalizata distrugatoare pentru Micul Paris.

  2. Anonim said:

    Inspirați -va de marile capitale europene ; de exemplu la Paris este obligatoriu , prin lege , sa repari fațada imobilului , o data la 10 ani ; de aceea toate clădirile par noi ! Astfel si antreprizele de construcții au de lucru ; daca nu respecți legea , esti amendat .

Sus