Oferte locuri de munca top

PVC sau Aluminiu – preturi de achizitie, confort termic, condens

Atunci cand doresti sa montezi ferestre sau usi termopane pentru o cladire, ai de ales in primul rand materialul din care sunt confectionate: aluminiu sau PVC (policlorura de vinil). Ambele asigura izolarea termica a locuintei si reducerea cheltuielilor de incalzire, insa se diferentiaza din mai multe puncte de vedere. Iti prezentam cateva dintre aceste diferente, pentru a decide care material este mai potrivit pentru locuinta sau spatiul tau de lucru. Tine cont de aceste diferente si alege in functie de caracteristicile mediului in care vor fi montate, dar si de bugetul de care dispui.

PVC sau Aluminiu – costul de achizitie

Ambele profiluri pot fi alese dupa criteriul costului de achizitie. Deoarece aluminiul are un coeficient mare de conductivitate termica, temperatura din exterior este similara celei din interior. Pentru a obtine izolatia, in interiorul profilului din metal se adauga o fibra de carbon, procedeu ce se regaseste in pretul final al produsului. De asemenea, aluminiul este metal puternic si cu o durabilitate mai mare in timp, asadar costul va fi mai mare decat in cazul termopanelor PVC. Tamplaria PVC izoleaza mai bine si este alcatuita din produse reciclabile. Faptul ca este mai ieftin nu inseamna neaparat calitate slaba. Poti gasi produse de tamplarie PVC calitative si durabile.

PVC sau Aluminiu – confortul oferit

Profilele din PVC sunt imbinate la colturi prin termosodura ce asigura rezistenta mai mare si etanseitate. In cazul profilelor din aluminiu, imbinarea colturilor se realizeaza prin nituri care pot necesita reglaje sau inlocuiri la o perioada de timp. Conductivitatea termica mai mica a PVC-ului impiedica aparitia condensului, deoarece temperatura din interiorul camerelor profilului este superioara atat temperaturii din exterior, cat si celei dintre foile de geam.

In cazul aluminiului, temperaturile din exterior si interior sunt similare, astfel ca aerul cuprins intre camerele profilului va fi mai rece decat cel dintre foile de geam, lucru ce favorizeaza aparitia condensului. Si aceasta situatie este diminuata tot de fibra de carbon adaugata in profil. Din punct de vedere estetic, ambele materiale au avantajele lor. PVC-ul vine intr-o paleta variata de culori, iar finisajele in stilul lemnului imita foarte bine materialul natural. Tamplaria din aluminiu garanteaza o intretinere usoara, iar vopseaua in camp electrostatic asigura pastrarea nealterata a culorii in timp.

PVC sau Aluminiu – unde se pot utiliza

Aluminiul este usor de intretinut si are o rezistenta mare la factori de mediu si lovituri. Rezistenta materialului ofera mai multa protectie in cazul tentativelor de efractie. Daca ai nevoie de profiluri dificil de realizat ca forma, aluminiul este o solutie deoarece este un material puternic, usor si flexibil. Versatilitatea sa este utila si pentru elementele de feronerie grea cu care se combina. Fibra de carbon din profil combinata cu sticla asigura ferestrei sau usii o inchidere etansa, cu protectie fonica mult superioara geamurilor normale.

Tamplaria din aluminiu se potriveste foarte bine sistemelor arhitecturale complexe, fatadelor cu ferestre inalte, usilor glisante sau cupolelor. Este o solutie daca preferi mai multa sticla si mai putine profiluri. In schimb, tamplaria din PVC este foarte indicata pentru locuinte, atat în apartamentele de bloc, cat si la casa.

Asadar, raspunsul la intrebarea „aluminiu sau PVC?” nu este unul general valabil. Totul se reduce la preferinte personale si buget. Fiecare proprietar este unic si fiecare proprietate are caracteristicile ei. Cert este ca ambele materiale asigura confort termic si securitate. Restul alegerilor sunt in functie de gustul fiecaruia.

Montarea ferestrelor sau a usilor se face catre finalul proiectului, cand resursele financiare sunt aproape epuizate, dar acest lucru nu trebuie sa te faca sa renunti la calitatea produselor. Orice proiect de constructie sau renovare poate intampina impasuri financiare sau cheltuieli imprevizibile.

Daca ai nevoie in scurt timp de o suma pana in 2.000 de lei, ai la indemana o solutie rapida de creditare pe https://vivacredit.ro/. Aplici online pentru un astfel de credit, fara giranti sau alte garantii. In cazul in care cererea online iti este aprobata, primesti banii in cont in cel mai scurt timp posibil, adica in 2 ore.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sus