Oferte locuri de munca top

Raspandirea Covid-19 prin instalatiile cladirilor

Instalațiile din clădirile de tip birouri ar trebui să fie operate și folosite cu mai multă atenție pentru a limita răspândirea noului coronavirus, recomandă REHVA – Federația Europeană a Asociațiilor de Încălzire, Ventilație și Aer Condiționat.

Pentru Covid-19, căile de transmitere sunt prin picături mari (picături / particule emise prin strănut, tușit sau vorbit) și prin contact de suprafață, conform ipotezei standard.

O a treia cale de transmitere care atrage atenția comunității științifice este calea fecal-orală.

În prezent, sunt necesare măsuri pe toate fronturile pentru a gestiona pandemia.

Prin urmare, REHVA propune, în special în zonele „hot spot”, să fie utilizat principiul ALARA (nivelul cel mai scăzut ce poate fi atins în mod rezonabil) și să se ia un set de măsuri care ajută la controlul al traseului aerian în clădiri.

Recomandări practice pentru exploatarea instalațiilor

* Măriți alimentarea cu aer și ventilația de evacuare – este necesar un volum de aer proaspăt din exteriorul clădirii. Sistemele de ventilație de evacuare a toaletelor trebuie să funcționeze 24/7.

* Folosiți geamurile pentru aerisire – recomandarea generală este să stați departe de spațiile aglomerate și slab ventilate. În clădirile fără sisteme de ventilație mecanică se recomandă utilizarea ferestrelor, mult mai mult decât în ​​mod normal, chiar și atunci când acest lucru provoacă un anumit disconfort termic.

* Purificatoarele de aer pot fi utile în anumite situații – acestea trebuie să fie cel puțin la fel de eficiente ca filtrul HEPA. Din păcate, majoritatea purificatoarelor de aer la prețuri atractive nu sunt eficiente.

* Instrucțiuni de utilizare a capacului de toaletă – dacă scaunul de toaletă este echipat cu capac, este recomandat ca acesta să fie închis când trageți apa, pentru a reduce la minimum eliberarea picăturilor în aer. Este important ca sigiliile de apă să funcționeze tot timpul.

* Nu sunt necesare acțiuni precum recircularea aerului, curățarea conductelor de ventilație sau schimbarea filtrelor de aer din exterior.

 

Cititi aici versiunea in engleza a acestui Ghid

 

 

 

 

 

Citiți și:

Viitoare hale de depozitare, cu peste 10.000 mp sc

Dezvoltatori straini continua santierele in lucru

Teren de 9 ha, langa Capitala, pregatit pentru spatii logistice

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »