Oferte locuri de munca top

Reabilitarea Canalului Siret – Baragan poate fi declansata

Pentru a permite declanșarea urgentă a procedurilor legale care vizează lucrările de reabilitare la obiectivul „Canal magistral Siret-Bărăgan – Etapa I” , precum și asigurarea finanțării acestor lucrări până în anul 2023 a fost aprobată ieri o Ordonanță de urgență care modifică și completează acte normative din domeniul îmbunătățirilor funciare,

Măsurile propuse de noul act normativ sunt:

  1. Completarea schemei de conducere a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare cu un post de director general adjunct, care să permită eficientizarea actului de management la nivelul Agenției pentru a se asigura reducerea timpului de punere în practică a deciziilor, complexitatea și volumul activităților care vizează realizarea obiectivului de investiție Canal magistral Siret-Bărăgan – Etapa I”
  2. Asigurarea resursei financiare pe întreaga durată de proiectare, execuție și punere în funcțiune a obiectivului de investiție Canal Siret-Bărăgan- Etapa I, inclus în cadrul Programului Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, prin extinderea aplicării Programului până în anul 2023, inclusiv.

III.  Necesitatea satisfacerii solicitărilor de apă pentru viitorii beneficiarii existenți în arealul Canalului magistral Siret – Bărăgan Etapa I, prin acordarea posibilității de a se constitui în organizații de îmbunătățiri funciare pe teritorii pe care statul, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, urmează să realizeze noi amenajări de irigații sau să extindă infrastructura de irigații.

Prin aceste modificări se așteaptă eficientizarea actului de management instituțional la nivelul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, finalizarea lucrărilor la obiectivul „Canal magistral Siret-Bărăgan-Etapa I”, prin asigurarea resurselor financiare necesare până în anul 2023, înființarea  organizațiilor de îmbunătățiri funciare pe terenuri situate pe teritoriile pe care statul urmează să construiască amenajări noi de irigații din arealul Canalului magistral Siret – Bărăgan Etapa I.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »