Erdbewegung-Osteuropa

Reabilitarea DJ 185 Valea Viseului – Lunca la Tisa,  in evaluare tehnica

A intrat în faza de evaluare tehnică în vederea finanțării din fonduri europene nerambursabile proiectul de reabilitare a peste 13 km de drum județean din Maramureș.

Proiectul își propune reabilitarea sectorului de drum aflat pe raza comunelor Bistra, Bocicoiu Mare și Rona de Sus din judeţul Maramureș, în partea de nord a acestuia, respectiv sectorul de drum județean DJ 185 Valea Vișeului – Lunca la Tisa, în lungime de 13,532 km.

Execuţia lucrărilor de reabilitare pentru acest sector de drum a fost propusă spre finanţare din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră România Ucraina 2014-2020.

Drumul în cauză are, în prezent, structura rutieră din umplutură formată din amestec de pământ cu bolovăniș, pietriș, nisip și piatră spartă.

În urma elaborării documentației tehnice, au fost actualizate costurile investiției, în momentul de față fiind vorba despre de un cost total al proiectului de 3,6 milioane euro, din care cofinanțarea CJ Maramureș ar fi în cuantum de 2,3 milioane euro, aproximativ 1,3 milioane euro reprezentând finanțarea europeană

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat: „Programul Operațional Comun România – Ucraina reprezintă singurul proiect european prin care noi am putea să finanțăm aceste drumuri județene greu accesibile și care deservesc comunități extrem de izolate. Prin acest proiect de hotărâre, dăm posibilitatea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte să continue demersurile pentru a duce finanțatorului documentația completă”.

 

 

Citiți și:

Peste 150 unitati locative, in pregatire in provincie

Costuri pentru lucrari de instalatii si scule profesionale

Peste 35 ha, impartite in loturi pentru locuinte individuale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus
Translate »