Oferte locuri de munca top

Recunoasterea autorizarii in cadastru, modificata

Vor fi efectuate modificări în ceea ce privește autorizarea și recunoașterea autorizării persoanelor fizice și juridice pentru realizarea și verificarea lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României. Aceasta conform unui proiect normativ, aflat în consultare publică.

Astfel, vor putea lucra în țara noastră în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei și cetățeni din statele membre UE.

Pentru recunoașterea autorizării, cetățenii unui stat membru vor depune la ANCPI un dosar care va conține, printre altele, copii ale diplomelor, certificatelor sau titlurilor care atestă pregătirea profesională în domeniul de specialitate, însoţite de documentul privind curricula şcolară şi documentul care atestă autorizarea/dreptul de a realiza lucrări de specialitate a căror recunoaştere se solicită. În cazuri justificate, ANCPI poate solicita CNRED informații suplimentare cu privire la actele de studii supuse recunoașterii.

Modificarea vine în contextul în care Ministerul Educației și Cercetării a solicitat ANCPI precizări cu privire la recunoașterea calificărilor profesionale din statele membre ale UE care dau acces la profesiile reglementate din domeniul de activitate al Agenției.

De asemenea, la începutul lunii februarie ANCPI a purtat discuții cu Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), în vederea clarificării procedurii de recunoaştere a autorizării persoanelor fizice prevăzută de Regulamentul privind autorizarea şi recunoaşterea autorizării persoanelor fizice şi juridice în vederea realizării şi verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României.

Astfel a fost identificată o neconformitate cu Directiva nr. 36/2005/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

În sensul că ANCPI, deși este desemnată prin lege ca autoritate competentă, solicită ca diplomele, certificatele sau titlurile care atestă pregătirea profesională în domeniul de specialitate, să fie recunoscute sau echivalate de către CNRED. Aceasta pentru profesiile de inginer/subinginer geodez, inginer/subinginer cadastru, inginer/subinginer topograf, inginer/subinginer topograf minier, cartograf, la recunoașterea autorizării persoanelor fizice.

 

Descărcați aici Proiectul normativ

 

 

 

Citiți și:

Trei blocuri cu 11 etaje au obtinut autorizatia de construire

5 ha de teren vor fi deblocate pentru o artera rutiera si spatii de locuinte

Birouri si spatii de depozitare, cu aproape 4 mii mp scd

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus
Translate »