Oferte locuri de munca top

Reducerea zgomotului rutier cu peste 24 mil euro

Deoarece zgomotul generat de traficul rutier este principala cauză a poluării fonice, guvernanţii au propus un proiect de act normativ pentru aprobarea finanțării din Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) și de la bugetul de stat a proiectului ”Implementare planuri de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier – etapa 2011 – 2016”.

Noul proiect reprezintă o primă etapă  şi a fost estimat la o valoare totală de peste 24,35 milioane euro (110,79 milioane lei fără TVA). Principalul său obiectiv este reducerea numărului persoanelor expuse unui disconfort continuu, cu beneficii asupra sanătăţii acestora.

În această primă etapă se au în vedere sectoarele pe care traficul în anul 2011 a fost peste 6 milioane treceri autovehicule (aprox. 113 km, din care cca. 32 km aferenţi unor sectoare pe care traficul înregistrat în 2011 a depăşit 10 milioane de treceri autovehicule) şi toate sectoarele pe care s-au propus montarea de panouri fonoabsorbante (aprox. 24 km). Rămâne ca ulterior să se identifice posibile surse de finanţare din instrumente structurale pentru restul sectoarelor pe care se doreşte aşternere de covoare fonoabsorbante cuprinse în proiectul iniţial (proiectul iniţial a fost estimat la o valoare de aproximativ 80 milioane de euro fără TVA, şi avea în vedere aşternerea de covoare fonoabsorbante pe aprox. 600 km şi montarea de panouri fonoabsorbante pe aprox. 24 km).

Până în prezent, România, prin CNAIR. -S.A., nu a implementat nici o măsură stabilită prin planurile de acţiune întocmite în etapele anterioare, ceea ce plasează țara noastră la coada clasamentului Uniunii Europene privind reducerea zgomotului generat de traficul rutier.

Cartarea zgomotului generat de traficul rutier se efectuează pe sectoare de drum naţional şi autostrăzi pe care traficul depăşeşte 3 milioane de vehicule/an, o dată la 5 ani şi ori de câte ori situaţia o impune.

Proiectul actual a fost întocmit în urma derulării celei de-a doua etape de cartare a zgomotului derulată simultan la nivelul Uniunii Europene pentru evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental.

Pentru noul proiect de act normativ  Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a transmis CNAIR. – SA aprobat Formularul F1 de avizare din punct de vedere al eligibilităţii activităţilor cuprinse în proiect. Suma aprobată prin Formularul F1 de avizare din punct de vedere al eligibilităţii activităţilor cuprinse în proiect, este de peste 28,40 milioane de euro (131,86 milioane lei). Necesarul estimat de companie pentru realizarea proiectului este de peste 131,84 milioane lei, sumă ce se încadrează în suma bugetată pentru eligibilitatea acestor activități.

  

Cum vor fi modificate prevederile privind securitatea la incendiu

Cererea pentru spatii de birouri in Bucuresti

Inflatia in octombrie, la cel mai mare nivel de anul acesta

Legile achiziilor publice, modificate pentru bancile internationale

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus