Oferte locuri de munca top

Reguli mai simple pentru inchiderea balcoanelor

Pentru a obține autorizația de construire în vederea efectuării lucrărilor de închidere a balcoanelor/logiilor existente, documentația necesară trebuie să cuprindă și un memoriu de arhitectură. Acest memoriu încorporează și acordul vecinilor.

Senatoarea Alina Gheorghiu a propus să fie exceptate de la cerința privind acordul vecinilor lucrările de închidere a balcoanelor/logiilor care se află la apartamentele aflate la parterul blocurilor de locuințe colective.

Această lege a fost promulgată ieri de Președintele României.

Conform noii Legi (nr. 149/2020) pentru modificarea Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, nu mai este necesar acordul vecinilor pentru închiderea balcoanelor sau logiilor apartamentelor aflate la parterul blocurilor.

Totuși, afirmă inițiatorii legii, excepția nu este absolută, ci se aplică doar în cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc.

Obligativitatea obținerii acordului vecinilor pentru închiderea balcoanelor sau logiilor a fost instituită prin legea 50/1991 pentru a-i proteja pe aceștia de diferitele inconveniente care izvorăsc din natura lucrărilor, cum ar fi tulburarea liniștii, însă garantarea dreptului la ocrotirea sănătații este impusă de Constituția României.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »