Oferte locuri de munca top

Riscuri pentru productia de otel din Europa

Si cele mai avansate unităţi de producţie a oţelului din Europa s-ar putea confrunta cu costuri suplimentare ale emisiilor de carbon, întreaga industrie va suferi iar mediul va rămâne neprotejat, prin adoptarea măsurilor privind certificatele verzi propuse de statele membre UE.

Reprezentanţii industriei oţelului atrag atenția că cei mai eficienţi jucători de pe piaţă sunt penalizați pe nedrept prin implementarea pachetului de măsuri, promovat de statele membre UE la sfârșitul lunii februarie, privind sistemul de tranzacţionare a certificatelor verzi.

Axel Eggert, director general al Eurofer, a precizat: “Avem nevoie de o soluţie structurală în privinţa costurilor indirecte. Aceasta este o grijă principală pentru procesul de reciclare a resturilor de oţel în Europa pe fondul unei prognoze de creștere accelerată preţului pentru carbon. Fondul central propus de Parlamentul European ar introduce o minimă compensare la nivelul UE. Un asemenea fond ar fi finanţat din sistemul de tranzacţionare al acţiunilor. Plafoanele arbitrare asupra compensării la nivel naţional ar trebui de asemenea înlăturate.”

Industria oţelului european are mai multe cerinţe printre care recunoașterea beneficiului de mediu al refolosirii gazelor reziduale pentru producţia de energie electrică și alocările necesare pentru dezvoltarea acestui sistem.

De asemenea,Eurofer cere oportunităţi de finanţare din Fondul de Inovare pentru toată gama de tehnologii verzi din industrie.

Axel Eggert, director general al Eurofer, a mai precizat: “Parlamentul European a ajuns pe 15 februarie la un acord care prevede o reducere de 5% a valorii de tranzacţionare, o metodă de protecţie a sectoarelor cu risc crescut de scurgeri a emisiilor de carbon și a mărit prognozele privind gazele reziduale care urmează să fie folosite în producţia de electricitate”. Aceste măsuri ar fi protejat mediul și ar fi pus bazele inovării industriei pentru reducerea emisiilor de carbon, sunt de părere reprezentanţii industriei oţelului. Dar, dimpotrivă, acestea penalizează pe cei mai eficienți jucători.

Săptămâna aceasta au început negocierile între instituţiile europene privind sistemul de tranzacţionare a certificatelor verzi după 2020.

Negocierile sunt un punct critic în procesul legislativ. Statele membre, reprezentanţii Parlamentului European și cei ai Comisiei Europene se întâlnesc pentru a ajunge la o soluţie comună între diferite variante ale propunerii.

În negocierile dintre cele trei părți reprezentanții industriei oțelului susțin varianta propusă de Parlamentul European pentru sistemul de tranzacționare a certificatelor verzi după 2020.

 

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Un comentariu;

  1. Scridon Radu-Lucian said:

    OTEL.Este o revenire la un subiect deosebit de important,O blocare a investitiilor si a productiei de otel la nivel de UE va duce implicit la cresterea rapida a importurilor, iar diminuarea poluarii in Europa va genera noi focare in alte parti ale lumii. Ideala ar fi sustinerea financiara pentru cercetare in domeniul respectiv, prin filtre performante si imbunatatirea tehnologiilor existente.

Sus