Erdbewegung-Osteuropa

Romtor Real Estate Companiile de IT cele mai active pe segmentul închirierii de birouri

Piața de birouri a continuat să se dezvolte și în 2019 într-un ritm accelerat, ceea ce reprezintă că acest segment imobiliar a ajuns la un anumit nivel de maturitate, datorită și noilor dezvoltatori cu experiență și cu strategii adaptate cerințelor și nevoilor chiriașilor. Cererea netă de spații de birouri a înregistrat o creștere cu aproximativ 40% în trimestrul al doilea din 2019, față de primul trimestru al anului, dintre care cele mai active companii au fost cele din industria IT.

Având în vedere că în prima parte a anului au fost terminate si livrate câteva proiecte începute anterior, proiecte cu standarde calitative peste medie, acest lucru a dus la creșterea suprafețelor pe care vor să le închirieze companiile mari.

Dacă în trecut cerințele principale se refereau la zonă, accesul rapid la mijloacele de transport, în special metrou, în momentul de față, companiile încep să se orienteze către clădiri ce oferă o imagine foarte bună și care au dotări moderne. În cele 6 luni până la finalul anului ne orientăm către companiile din industria IT, fiind companii orientate către clădirile de biouri cu facilități moderne, iar ofertele pe care le avem în portofoliu deservesc foarte bine cererile acestora”, a spus Costel Alecu – fondator Romtor Real Estate.

Printre companiile de IT pentru care Romtor Real Estate a intermediat tranzacții se numără Kreditech cu o suprafață închiriată de 1200 metri pătrați, Data Clarity cu o suprafață de 200 metri pătrați, The Greenlink cu o suprafață de 260 metri pătrați.

Grupul de companii Romtor este specializat în operațiuni imobiliare de business to business, cât și business to client, axându-se pe achiziții, tranzacții, evaluări și studii de piață. Activitatea este împărțită în două segmente, precum evaluări – ce cuprinde rapoarte de evaluare autorizate ANEVAR pentru proprietăți imobiliare, bunuri mobile și societăți comerciale, și servicii de brokeraj – ce presupune prezentarea ofertelor de proprietăți, organizarea vizionărilor și întâlnirilor cu proprietarii spațiilor, dar și asistență în cadrul negocierilor până la finalizarea tranzacției. Contact – www.romtor.ro.

 

 

Sus
Translate »