Oferte locuri de munca top

Romtor Real Estate:Companiile sunt foarte atente la cheltuieli, dar și la facilitățile oferite, astfel încât atragerea și retenția angajaților să fie cât mai mare

Piața de birouri a evoluat foarte rapid în ultimii ani, iar în 2019 companiile vor un spațiu de lucru într-o clădire modernă, cu acces rapid la metrou, certificată LEED sau BREEAM pentru a asigura un mediu de lucru sănătos angajaților, cu spații de recreere și networking, dar în același timp companiile sunt foarte atente și la preț, fac calcule atât pe metru pătrat, cât și pe angajat. Odată cu cresterea taxelor, companiile sunt foarte atente la cheltuieli, dar și la facilitățile oferite, astfel încât să aibă o retenție cât mai mare a oamenilor în companie, potrivit cererilor formulate de clienții actuali din portofoliul Romtor Real Estate.

Pentru găsirea unor spații de birouri într-o clădire modernă și înapropierea unor stații de metrou, timpul de așteptare al companiei poate fi cuprins între 12 luni și 24 luni, fiind o rată de ocupare mare înaceste clădiri. Deși companiile devin tot mai prudente în ceea ce privește prețul alocat spațiului de lucru, acestea nu mai văd biroul doar ca un spațiu funcțional, ci ca un instrument de atragere și menținere a angajaților. Astfel, spațiile de coworking și wellness din majoritatea proiectelor de clădiri de birouri au crescut cu peste 10% față de ultimii 3-4 ani.

În ceea ce privește facilităţile pentru asigurarea stării de bine a angajatului, dezvoltatorii pun tot mai mult accent pe crearea unui mediu de lucru sănătos, care să inspire și să crească productivitatea angajaților companiilor chiriașe, și chiar să creeze o întreagă comunitate pentru aceștia. O serie de facilități, cum sunt birourile mai luminoase, zonele de recreere, spațiile de retail sau horeca integrate în complexele de birouri etc. au început să fie încluse în cele mai multe clădiri de birouri construite recent și, mai ales, solicitate de companii.

“Am avut situația în care o companie ce voiasă se relocheze ne-a surprins plăcut prin modul în care își gestiona bugetul pe termen lung.Pe lângă specificațiile clădirii, proximitate, locuri de parcare, spații de relaxare și celelaltes olicitări tipice, ne-a întrebat câte persoane trebuie să intre pe etaj conform autorizației ISU, făcându-si astfel, un calcul pentru câți metri pătrați alocă per angajat și care este costul cu un angajat”,a spus Anca Barbăroșie, Managing Partner Romtor Real Estate.

Potrivit Romtor Real Estate, pentru a găsi un spațiu de birouri conform tuturor solicitărilor companiei și a finaliza o negociere win-win pentru toate părțile implicate,consultantul imobiliar trebuie să fie foarte transparent atât în relația cu chiriașul, cât și în cea cu proprietarul.Scopul final al consultantului imobiliar fiind ca ambele părți să aibă de câștigat, și tranzacția să se încheie amiabil, mai ales că relația proprietar – chiriaș durează, în medie, cinci ani.

„Transparența este importantă și în relația cu proprietarul, pentru că de cele mai multe ori le oferim consultanță în poziționarea corectă a imobilului pe care vor să îl vândă sau să îl închirieze. Am avut o situație în care un proprietar voia să închirieze un spațiu, de mult timp, pe care îl vedea comercial, iar imediat după ce am analizat piața și a fost de acord să se orienteze către spațiu de birouri, l-a închiriat foarte rapid, la un preț mai mic, într-adevăr, dar pe termen lung a avut de câștigat, deoarece noul chiriaș a amenajat spațiul complet”,a spus Anca Barbăroșie, Managing Partner Romtor Real Estate.

Grupul de companii Romtor este specializat în operațiuni imobiliare comerciale, axându-se pe achiziții, tranzacții, evaluări și studii de piață. Activitatea este împărțită în două segmente, precum evaluări – ce cuprinde rapoarte de evaluare autorizate ANEVAR pentru proprietăți imobiliare, bunuri mobile și societăți comerciale, și servicii de brokeraj – ce presupune prezentarea ofertelor de proprietăți, organizarea vizionărilor și întâlnirilor cu proprietarii spațiilor, dar și asistență în cadrul negocierilor până la finalizarea tranzacției.

Contact – www.romtor.ro

 

 

 

 

 

Sus
Translate »