Oferte locuri de munca top

Sala polivalenta din Oradea, în stadiul de proiect HG

Construcția sălii polivalente din Oradea va costa circa 100 milioane de lei, potrivit variantei actualizate a indicatorilor tehnico-economici care stabilește valoarea estimată totală a investiției. Proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea acestei variante este în consultare publică până pe 17 decembrie.

Valoarea totală a investiției se ridică la 99,9 milioane de lei, adică peste 22 milioane euro, dintre care 66,9 milioane lei se vor duce către partea de construcție și montaj. Finanțarea se va desfășura în trei tranșe. Dacă în primii doi ani vor fi eșalonați câte 44,4 milioane lei, în al treilea an al investiției, și ultimul, vor fi alocate 11,1 milioane lei.

O parte din finanțare va fi asigurată de Compania Națională de Investiții, 81,7 milioane (53,2 milioane construcție și montaj), în timp ce restul de 18,2 milioane (13,7 C + M) vor fi asigurați din bugetul municipiului Oradea.

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 18,5 mii mp, cu o suprafață construită la sol de 9820 mp.

Forma în plan a sălii este aproximativ dreptunghiulară, întinzându-se pe o lungime de 119,5 m și pe o lățime de 86 m. Regimul de înălțime este de P + 2E, cu o înălțime maximă propusă de 25 m peste cota terenului amenajat.

Sala polivalentă din Oradea va putea găzdui 5000 de persoane, în condiții optime, dintre care aproximativ 130 de locuri vor fi destinate VIP, în timp ce 110 locuri vor fi destinate reprezentanților din presa scrisă. Lojele VIP vor fi amenajate cu acces separat de la etajul 2, mobilate cu fotolii și măsuțe, cu servire de la bar.

Indicatorii tehnico – economici prevăd și o serie de locuri pentru persoanele cu handicap locomotor, în proporția de 2 la 50 de locuri pentru public.

„Flexibilitate, posibilitatea de reamenajare rapidă este determinantă pentru valorificarea sălii și pentru determinarea bazei de costuri. Astfel, pe același nivel cu spațiile destinate organizării evenimentelor, sunt prevăzute spații și suprafețe de depozitare suficiente și ușor accesibile, pentru depozitarea echipamentelor și elementelor de amenajare a diverselor configurații de gradene, care permit utilizarea eficientă a personalului și a utilajelor de amenajare și montaj, asigurând totodată distanțe cât mai scurte de deplasare, în vederea facilitării unei treceri rapide de la un eveniment la altul”, arată inițiatorii proiectului.

Gradenele fixe sunt structurate pe trei laturi. Astfel, pe cele două lungimi ale sălii vom regăsi gradena nord și sud, în timp ce pe latura scurtă se va afla gradena est, în continuarea foyerului și intrării principale.

Accesul pietonal și auto se va realiza prin două căi pe latura de Vest, în timp ce o a treia zonă de intrare, situată în sensul giratoriu propus în intersecția străzilor Făgărașului și Blajovici, va fi destinată exclusiv sportivilor, reprezentanților mass – media și invitaților VIP.

De asemenea, viitoarea sală polivalentă va oferi locuri de parcare pe platforme amenajate, amplasate cât mai eficient din punct de vedere al accesului. Conform HG 525/1996, este necesar un loc de parcare la 5 – 20 de locuri din capacitatea sălii. Prin urmare, pentru sală ar trebuie puse la dispoziție cel puțin 250 de locuri de parcare.

Construcția va dispune de spații verzi, amenajate prin așternerea unui strat de pământ vegetal de minim 20 cm grosime, după evacuarea pământului contaminat în urma lucrărilor. Sistemul pentru udarea spațiilor verzi va fi elaborat cu ajutorul bazinelor de retenție al apelor fluviale construit în acest scop.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus