Felicitare Anul Nou

Salariile in constructii au crescut anul acesta aproape in fiecare luna

Salariile în sectorul construcțiilor au crescut aproape în fiecare lună din acest an, chiar și după aplicarea în luna ianuarie a salariului minim brut obligatoriu în sectorul construcțiilor.

În perioada ianuarie – iulie, salariul mediu brut în construcții a crescut cu circa 8% (până la 4.069 lei), iar cel mediu net cu 12% (până la 3.010 lei). Singura lună în care creșterile salariale au stagnat a fost luna mai.

Cu toate aceste creșteri, salariul mediu net brut în sectorul construcțiilor rămâne mai mic decât cel mediu la nivel național, cu 20%.

În luna iulie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut per ansamblul economiei a fost 5091 lei, mai mic cu 0,7% decât cel din luna iunie 2019.

La nivelul întregii economii, câştigul salarial mediu nominal net a fost 3119 lei, în scădere cu 0,7% faţă de luna precedentă.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (7144 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1823 lei).

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, în iulie 2019, per economie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 15,2%.

 

 

 

Citiți și:

Aparthotel cu 15 etaje, in autorizare, pe Litoral

O primarie investeste o avere pentru un complex multifunctional

Cine va actualiza documentatiile pentru un important proiect rutier

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »