Oferte locuri de munca top

Salariul in constructii, crestere de aproape 50%

Salariul mediu net in construcții aproape s-a dublat în luna noiembrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în această perioadă, salariul mediu net în construcții a înregistrat o creștere de 47%, de la 2.061 lei/angajat în luna noiembrie 2018 la 3.031 lei/angajat în luna noiembrie 2019.

În același timp, salariu mediu brut a avut o creștere de 17,6%, ajungând în luna noiembrie a anului trecut la 4.057 lei/angajat.

Reamintim faptul că aceste creșteri sunt rezultatul intrării în vigoare la 1 ianuarie 2019 a facilităților fiscale pentru angajații din sectorul construcțiilor.

La nivelul întregii economii, în luna noiembrie 2019, câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.179 lei, fiind mai mare cu aproximativ 14% comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

Salariul mediu brut la nivelul întregii economii a fost în noiembrie de 5.196 lei, mai mare cu 11,5% față de cel din luna noiembrie a anului trecut.

În luna noiembrie 2019, cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net față de luna precedentă, s-au înregistrat după cum urmează:

* între 11,0% şi 13,0% în activităţi de editare, tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor;

* între 6,5% şi 9,0% în extracţia minereurilor metalifere, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a., activităţi auxiliare pentru intermedieri financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii, fabricarea echipamentelor electrice, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, fabricarea produselor din tutun;

* între 3,0% şi 5,0% în fabricarea produselor textile, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), colectarea şi epurarea apelor uzate, alte activităţi industriale n.c.a., depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport, activităţi de servicii anexe extracţiei.

 

 

Citiți și:

A treia etapa a unui parc industrial, in pregatire

O unitate de productie va fi construita pe aproape 9 ha

Viitoare spatii comerciale de aproape 70 mii mp, in Bucuresti  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus