Erdbewegung-Osteuropa

Salini Impregilo, notificata sa plateasca  peste 19 mil euro

CNAIR a transmis antreprenorului Salini Impregilo SpA notificarea pentru plata a peste 19 milioane de euro (90.718.740 lei și 152.025 USD) în termen de 5 zile, actualizate cu dobânda legală de la data pronunțării deciziei.

Tribunalul Arbitral a emis Hotărârea Arbitrală Finală în octombrie 2019 în litigiul dintre Salini ImpregiloSpA, în calitate de „Reclamantă”, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de „Pârâtă” în procesul pentru contractul de proiectare și execuție a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, Lot 3.

Tribunalul a admis cererea reconvențională a CNAIR pentru plata de către Salini ImpregiloSpA a sumei de 90.718.740 lei, reprezentând Penalități de Întârziere, astfel cum sunt prevăzute de dispozițiile Sub-Clauzei 8.7 [Penalități de Întârziere] din Contractul semnat întrep ărți.

De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 USD, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă.

 

 

Citiți și:

Pregatiri pentru construirea unui depozit farmaceutic

Peste 33 km DJ vor fi reabilitati cu 16 mil euro

Proiect imobiliar, aprobat spre a fi construit intr-o zona selecta a Capitalei

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »