Oferte locuri de munca top

Scadere moderata a preturilor cerute de vanzatorii de locuinte

Prețurile cerute de vânzătorii de locuințe (atât apartamente, cât și case) în anunțurile de mică publicitate s-au diminuat cu aproximativ 1,7% în perioada aprilie – iunie. Scăderea este considerată ”destul de moderată” de către analiștii de la Imobiliare.ro, având în vedere piedicile apărute în procesul de concretizare a tranzacțiilor imobiliare.

Pe primul loc în clasamentul național al orașelor cu cele mai mari prețuri se situează în continuare Cluj-Napoca (cu o medie de 1.800 euro/mp util), fiind urmat de București (1.450 euro/mp), Timișoara (1.270 euro/mp), Constanța (1.240 euro/mp), Brașov (1.200 euro/mp), Craiova (1.150 euro/mp), Iași (1.060 euro/mp) și Oradea (1.050 euro/mp).

Raportat la perioada similară a anului anterior, în toate marile orașe analizate pot fi observate creșteri ale prețurilor cerute de vânzători.

Creșteri anuale de două cifre au avut loc în Cluj-Napoca (+14,3%), dar și în București (+10,8).

Cu marje de creștere destul de semnificative, pe următoarele locuri în clasamentul celor mai mari creșteri anuale se situează Brăila (+9,1%), Constanța (+8,9%) și Oradea (+8,1).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »