Erdbewegung-Osteuropa

Scutiri de taxe cadastrale, respinse de Senat

Propunerea legislativă prin care două operațiuni cadastrale ar fi beneficiat de scutiri de plată a tarifelor până la sfârșitul anului 2028 nu s-a bucurat de mult succes în rândul senatorilor, care au respinsă în ședința de ieri a Senatului.

Plata tarifelor de cadastru și publicitate imobiliară putea fi scutită pentru înscrierea în cartea funciară a  dreptului de proprietate în baza certificatului de moștenitor asupra imobilelor ce în natură reprezintă teren situat în extravilan, cu o valoare de până la 50.000 lei, dar și pentru operațiunile de alipire a terenurilor cu orice fel de destinație, situate în extravilan.

Prin instituirea plafonuluide 50 mii lei, inițiatorii doreau să se adreseze categoriilor de persoane din zonele rurale și pentru care terenurile agricole reprezintă o sursă importantă de existență.

Spre deosebire de lucrările de înregistrare sistematică reglementate prin Programul național de cadastru și carte funciară care se îndeplinesc la cererea unităților administrativ – teritoriale, propunerea avea în vedere înregistrarea cadastrală la cererea proprietarului.

Inițiatorii amintesc faptul că operațiunea de înregistrare în cartea funciară a dreptului de proprietate are un cost de 0,15% din valoarea imobilului, dar minim 60 de lei. Suma maximă care poate fi acoperită este de 75 lei pentru imobilul care în natură reprezintă teren situat în extravilan în valoare de  50 mii lei. Tariful perceput pentru operațiunea de alipire este de 60 de lei.

 

 

Citiți și:

Balbaiala autoritatilor incurca stabilirea tarifelor in constructii

Un mare dezvoltator va demara anul acesta doua proiecte rezidentiale

Cum merg vanzarile apartamentelor noi in judetul Ilfov

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

 

Sus
Translate »