Erdbewegung-Osteuropa

Scutiri fiscale pentru cei implicati in Campionatul European de Fotbal

Pentru entitățile nerezidente și persoanele juridice române, care fac parte din procesul de pregătire, organizare și desfășurare a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt propuse scutiri fiscale printr-un proiect de act normativ al Ministerului Dezvoltării.

La jumătatea anului trecut a fost eliminată obligația de plată a impozitului pentru entitățile nerezidente implicate în Turneu. Acum se adaugă și încetarea obligației de a se înregistra fiscal în România.

În același timp, inițiatorii proiectului de act normativ spun că intenționează clarificarea faptului că veniturile realizate de persoane juridice, altele decât entitățile menționate mai sus, ca urmare a pregătirii, organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, sunt venituri neimpozabile în înțelesul impozitului pe profit. Acestea vor fi considerate venituri scutite în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, dacă persoanele juridice sunt confirmate de către entitățile nerezidente organizatoare și/sau filialele nerezidente.

Totodată, și persoanele juridice române vor putea beneficia de același tratament. Pentru acestea, inițiatorii propun ca veniturile obținute din activitățile de pregătire, organizare și desfășurare a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, precum și din redevențe sau distribuiri de active să fie neimpozabile, pentru a asigura un tratament fiscal unitar enităților implicate.  Acest regim fiscal va fi acordat doar persoanelor juridice române care au ca scop unic pregătirea, organizarea și desfășurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Pentru acestea se menține, însă, obligația înregistrării fiscale și obligația declarării veniturilor obținute de persoanele juridice nerezidente menționate.

Vor deveni neimpozabile și veniturile realizate de persoanele fizice nerezidente, implicate în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, dacă persoanele fizice nerezidente sunt confirmate de către entitățile nerezidente organizatoare și/sau filialele nerezidente ale acestora.

Documentul menționează faptul că o condiție de bază pentru continuarea proiectului Euro 2020 este implementarea garanției în domeniul fiscalității, alături de alte 20 de garanții și priorități care au fundamentat candidatura și au asigurat succesul Bucureștiului în competiție cu alte 19 orașe pentru atribuirea și organizarea de meciuri în cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

 

 

Citiți și:

Construirea unui aparthotel cu 180 unitati va demara luna viitoare

Cu cat se scumpesc blocurile construite de stat

Cine va benefica de ajutoare de stat de peste 13 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »