Oferte locuri de munca top

Sechestru asigurator pe 16 imobile

Asupra a 16 bunuri imobile, în valoare totală de peste 41 milioane de lei, a fost aplicat sechestrul asigurător în cadrul unui dosar de evaziune fiscală și delapidare, de către Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În acest dosar este cercetată Carmen Adamescu.

Polițiștii au pus în aplicarea un sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute în proprietate de patru societăţi comerciale.

De asemenea, a fost pusă în aplicare poprirea sumelor existente într-un cont bancar deschis de una dintre firme, până la concurenţa, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor menţionate anterior, care pot servi la garantarea reparării pagubei produsă, a executării pedepsei amenzii ori a cheltuielilor judiciare.

Măsura asiguratorie a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, având în vedere prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, în cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au aplicat sechestrul asigurător asupra a 16 bunuri imobile (inclusiv un hotel situat în staţiunea Mamaia), în valoare totală de 41.453.458 de lei.

Pe 10 octombrie, polițiștii  au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate ,,închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnați.

 

 

 

Citiți și:

Locuinte integrate in natura, dezvoltate chiar de arhitectii care le-au proiectat

Pe un teren circa 5 ha va fi dezvoltat un amplu proiect logistic

Viitor cartier rezidential langa un frumos oras transilvanean

Iluminat public de circa 3 mil euro, cu fonduri europene

Proiect de peste 10 mil lei pentru modernizarea unui spital

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus