Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Sectorul 1 are un buget de peste 1,45 mld lei in anul 2018

Peste 1,45 miliarde lei, echivalent a 316 milioane euro, reprezintă veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 al Bucureștiului pentru anul 2018, potrivit proiectului de buget (atasat). Grosul banilor va fi folosit pentru funcționare, iar 30% (adică 426,54 milioane lei) pentru secțiunea de dezvoltare.

Peste 69 de milioane de lei vor fi alocați, conform proiectului de buget pentru sectiunea dezvoltare din domeniul Culturii, Recreere, Religie. Cea mai mare parte a investițiilor din acest domeniu se regăsesc la întreținerea de grădini, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agreement, mai exact aproximativ 55 de milioane de lei.

Sectiunea dezvoltare din capitolul Învățământ are prevăzute aproximativ 37 de milioane de lei, echivalent a peste 7,8 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru construirea mai multor grădinițe, a unei cantine și a unei săli de festivități, precum și pentru construirea unui nou corp pentru Liceul Bilingv M. Cervantes. Mai multe școli gimnaziale urmează să aibă parte de consolidări și reabilitari. Urmează să fie elaborate și mai multe documentații (DALI) pentru consolidarea câtorva școli și licee, printre care: Liceul de Arte Plastice Tonitza, Liceul Teoreti Constantin Brâncoveanu etc.

Pentru dezvoltare Centrului Multifuncțional Caraiman vor fi folosiți peste 13 milioane de lei, pe lângă cei 18 milioane lei folosiți pentru funcționarea lui.

Proiectul de buget prevede ca anul acesta sistemul de locuințe al sectorului să fie extins, fiind alocate peste 29,5 milioane de lei (peste 6,3 milioane de euro). Vor continua investițiile în cartierul de locuințe Odăi și blocul de locuințe de pe strada Dridu, nr. 1A. Bugetul prevede și începerea celei de-a doua etape pentru construirea cartierului de locuințe Odăi, precum și actualizarea SF-ului pentru acesta.

Sectiunea dezvoltare din capitolul Ordinea și liniștea publică are alocată o sumă de peste 13,35 de milioane de lei Din acești bani, peste 12,88 de milioane de lei revin, pentru dezvoltare, Poliției Locale a Sectorului 1.

În domeniul sănătății, secțiunea de dezvoltare depășește 4,1 milioane de lei. Astfel, continuă investiția în modernizarea Spitalului de Urgență Floreasca, prin modernizarea și extinderea corpului C, cu o sumă de peste 1,7 milioane de lei. Se vor face și studii de fezabilitate pentru modernizarea Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu. Pentru acesta din urmă va fi montat și un nou ascensor metalic la clădirea de Urologie-chirurgie.

Pentru dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă a sectorului 1 vor fi investiți aproximativ 1,4 milioane de lei. În această sumă este cuprinsă finalizarea extinderii rețelelor cu apă de pe străzile Liliacului, Bujorului și Nuferilor. În proiect sunt prevăzute și cheltuielile pentru extinderea rețelei cu apă a străzilor sectorului 1, etapa 2016, SF și PT pentru 10 străzi, în valoare de 470.000 lei.

În dezvoltarea canalizării și tratarea apelor reziduale, vor fi investiți aproximativ 6,7 milioane de lei.

Iluminatul public al sectorului ale alocate 50.000 lei pentru dezvoltare. Cu această sumă va fi eficientizat iluminatul public pentru blocurile din zona Str. Hrisovului – Aleea Hrisovului – str. Băiculești.

 

Descărcați aici proiectul de buget al Sectorului 1:

 

 

 

 

 

Citiți și:

Pregatiri pentru un nou ansamblu rezidential in Bucuresti

Pe 3 ha vor fi dezvoltate cladiri de locuinte si spatii pentru servicii si depozitare

28 de strazi vor fi modernizate cu 6,5 mil euro

Mare proiect rutier, intarziat inca din faza de atribuire

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »