Oferte locuri de munca top

Sectorul 1, din ce in ce mai putin transparent

Edilii Sectorului 1 din București par tot mai hotărâți să bulverseze regulile de transparență în domeniul urbanismului.

Astfel, și-au propus să abroge Hotărârea CL nr 16/ 26 01 2006 privind aprobarea Regulamentului privind procedura de consultare a documentațiilor cu caracter tehnic și de urbanism.

Aceasta în pofida prevederilor cu privire la asigurarea transparenței și a caracterului public al procesului de autorizare din Legea nr 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

Dealtfel, edilii Sectorului 1 au decis cu ceva timp în urmă că nu pot menționa public numele dezvoltatorilor persoane fizice care intenționează să ridice tot felul de construcții. Adică, invocând prevederile privind protecția datelor publice (cod numeric personal, telefon personal, adresa etc) edilii Sectorului 1 ascund numele unor dezvoltatori persoane fizice care construiesc blocuri cu zeci sau sute de locuințe. Ne punem întrebarea dacă edilii dau aceste date celor de la ANAF sau le spun că sunt date personale.

Altă inițiativă ciudată a Sectorului 1 a fost să instituie obligativitatea elaborării unui plan urbanistic de detaliu de către toți cei care doresc să edifice o construcție nouă pe raza Sectorului 1, cu excepția locuințelor individuale.

Cititi

Viitor ansamblu imobiliar, in curs de autorizare a lucrarilor de construire

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

 

 

Sus
Translate »