Oferte locuri de munca top

Sectorul 1 vrea sa transforme deseurile in energie

Unul dintre cele mai bogate sectoare ale Bucureștiului, și anume Sectorul 1, se pregătește să transforme gunoiul menajer în energie.

Acest sector are o populație de peste 230.000 de persoane, cu o densitate de circa 3200 persoane/kmp și găzduiește peste 101.000 de gospodării.

Edilii susțin că groapa de gunoi din Chiajna este una dintre sursele majore ale mirosului pe care îl reclamă peste 40% din populația Capitalei.

Societatea EME International Ltd, din Malta, reprezentată de Florin Nicorescu, împreună cu Ecochim Solution au propus producerea de energie din gunoiul menajer al Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 va negocia cu agenții economici condițiile și clauzele asocierii în participațiune avînd ca obiect descompunerea termică a deșeurilor menajere, după ce va obține acordul Consiliului Local.

Strategia de salubrizare aplicabilă la nivelul Capitalei avansează câteva modificări care țin și de colectarea practică a deșeurilor menajere. Descrierea noului mod de colectare a deșeurilor menajere rezultate din blocurile de locuințe, conform strategiei, obligă locatarii și administrațiile de bloc să modifice conceptul de colectare.

Strategia are ca fundament colectarea selectivă a dseșeurilor, care va deveni obligatorie.

Dacă pentru noile ansambluri de locuințe proiectarea ghenelor de gunoi este facilă, nu același lucru se poate spune depre blocurile vechi, dense, unde nu mai poate fi amenajat un spațiu special pentru colectarea separată a deșeurilor din metal, sticlă, plastic, hârtie și carton.

Teoretic, fiecare asociație de proprietari, scară de bloc sau imobil de locuințe trebuie să facă o colectare separată a deșeurilor, dar nu oricum, deoarece vor fi interzise depozitările pe sol, trotuar sau carosabil. Practic, ghena blocului ar putea fi utilizată doar pentru resturi menajere, restul deșeurilor vor fi selectate și depozitate separat.

În plus, locatarii ar putea fi obligați să cumpere saci de gunoi special inscripționați pentru fiecare tip de deșeu.

 

Citiți și:

Trei companii vor demola constructii ilegale din Capitala

Documentatii in pregatire pentru un proiect de mediu, de peste 449 mil lei

Va demara construirea unui ansamblu cu blocuri de pana la 15 niveluri

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus