Erdbewegung-Osteuropa

Sistemul de achizitii publice – mai usor de utilizat

Sistemul de achiziții publice va deveni mai eficient și mai ușor de utilizat, o dată ce vor intra în folosință noile formulare standard. Acestea au fost aprobate de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut, prin adoptarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2019/1780 de stabilire a formularelor standard pentru publicarea anunțurilor în domeniul achizițiilor publice.

Utilizarea noilor formulare standard electronice aferente anunțurilor în domeniul achizițiilor publice publicate la nivel european va deveni obligatorie începând cu data de 14 noiembrie 2023.

Prin introducerea noilor formulare standard electronice, “eForms”,  se urmărește eficientizarea procesului de achiziții publice, creșterea transparenței sistemului de achiziții publice, precum și îmbunătățirea interacțiunii utilizatorilor cu sistemul electronic de achiziții publice.

În comparație cu formularele standard anterioare, eForms sunt concepute astfel încât să fie într-o mare măsură completate automat de sistemele de achiziții electronice, reducând semnificativ sarcina administrativă.

Comisia Europeană urmează să pună la dispoziția tuturor părților interesate un pachet informativ care va include și un Manual de Implementare a Politicii eForms, pentru o mai bună înțelegere a procesului de implementare a formularelor standard electronice.

 

Descărcați aici Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1780

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor parc comercial si centru de agrement

Lucrari de modernizare a unui port, cu peste 90 mil euro

Proiectarea unui pod, in licitatie competitiva

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »