RESIDEO

Spatiile de birouri vor atrage anul acesta investitorii

Tim Wilkinson Partner Capital Markets Cushman Wakefield Echinox

Volumul investitional s-a ridicat anul trecut la aproximativ 989 milioane de euro, in crestere cu 15,5% fata de anul precedent, potrivit calculelor si estimarilor Cushman & Wakefield Echinox. Cel mai mai activ sector a fost cel de retail, cu o pondere de circa 43% in total.

Tim Wilkinson, Partner, Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox: ”Ne asteptam ca sectorul de birouri sa genereze in acest an cea mai mare parte a volumului tranzactional, urmat indeaproape de sectorul de retail. Totodata, anticipam ca sectorul industrial va beneficia de cea mai importanta scadere a randamentului investitional, in timp ce activitatea tranzactionala din sectorul hotelier va continua si se va extinde si inspre orase secundare”.

Nivelul de lichiditate a pietei imobiliare din Romania s-a imbunatatit gradual in ultimii ani, dupa ce in 2009 sectorul imobiliar s-a confruntat cu o scadere accentuata a capitalului investit.

Tim Wilkinson, Partner, Capital Markets, a declarat: Activitatea tranzactionala din 2017 reprezinta o fundatie puternica pentru 2018, an in care ne asteptam sa vedem o crestere semnificativa a fluxului de capital strain nou in piata imobiliara locala. Fondurile noi aflate in cautare de oportunitati pe piata imobiliara locala sunt in prezent la un nivel destul de constant, comparativ cu viteza de intrare a capitalului din perioada 2004 – 2008”.

Piata imobiliara locala a fost atractiva pentru o paleta larga de investitori, atragand fonduri din 14 tari diferite, incluzand aici tranzactiile realizate de companii din China (China Investment Corporation), Statele Unite ale Americii (Cerberus), Africa de Sud (Atterbury, Prime Kapital), Franta (Immochan), Belgia (Mitiska-REIM), Austria (Immofinanz) sau Republica Ceha (CTP).

Totusi, la nivelul Europei Centrale si de Est, piata imobiliara locala a atras doar 6% din volumul total tranzactionat (16,2 miliarde de euro), cele mai active piete fiind Polonia (cu o pondere de 30%), Rusia (25%) si Republica Ceha (20%).

 

Citiți și:

Ce lucrari de drumuri vor fi facute cu peste 185 mil lei

Ce spitale din Bucuresti vor beneficia de investitii de milioane de euro

68 de strazi vor beneficia de reabilitare si realizarea retelor edilitare

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »