Erdbewegung-Osteuropa

Spitalul Regional Cluj, pe ordinea de zi a Guvernului

Spitalul Regional de Urgență Cluj, plănuit pe baza unui concept de clădire verde, se află pe ordinea de zi a Guvernului. Proiectul de Hotărâre ce include indicatorii tehnico-economici ai proiectului urmează să fie aprobat astăzi.

Noua construcție presupune o investiție de aproape 550 milioane de euro, ce urmează să fie realizată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat și din alte surse.

Valoarea totală a investiției, exprimată în lei, depășește 2,5 miliarde de lei. Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 1.503.086 mii lei, valori ce vor fi actualizate potrivit evoluției ulterioare a prețurilor.

Spitalul va avea o suprafață construită de 28.883 mp și o suprafață desfășurată de 151.891 mp. În total, 849 de paturi de spitalizare sunt prevăzute în proiect, precum și 19 săli de operații.

Terenul alocat pentru noul SRU se află în județul Cluj (regiunea NUTS III), zona Florești, strada Avram Iancu, la o distanță de 10 km de centrul orașului Cluj-Napoca. Terenul are o suprafaţă de 143.064 mp.

Din punct de vedere arhitectural, SRU Cluj va fi un complex de construcţii cu 7 niveluri, Subsol + Parter + 5 Etaje. Partea extinsă orizontală a clădirii se întinde pe 3 etaje complete (subsol, parter şi primul etaj), în timp ce o parte din clădire se extinde pe 3 etaje suplimentare (2, 3 şi 4). Trei turnuri cu secțiuni pătrate, ce cuprind unităţile de spitalizare, se ridică, de la etajul 2 la etajul 5 (4 etaje în total). Terasele de deasupra etajului 1, între curțile interioare și terasa de deasupra nivelului 3 sunt prevăzute a fi acoperite cu vegetație.

Noul SRU va avea la baza conceptul de clădire verde, care propune o construcție nouă, sustenabilă, durabilă, non-toxică, cu un impact minim asupra mediului înconjurător, cu eficiență energetică ridicată, consum de apă redus, confort interior sporit si emisii reduse de noxe.

Potrivit masterplanului regional de servicii de sanatate pentru regiunea NV, odată cu înlocuirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, noul SRU va absorbi şi unele servicii de urgenţă din alte spitale.

Durata de execuție a investiției este de 48 luni.

 

 

Pentru mai multe detalii legate de Spitalul Regional de Urgență Cluj, accesați următorul link: Circa 550 mil euro pentru cladirea verde a unui spital regional

 

 

Citiți și:

Aparthotel cu 15 etaje, in autorizare, pe Litoral

O primarie investeste o avere pentru un complex multifunctional

Cine va actualiza documentatiile pentru un important proiect rutier

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

 

Sus
Translate »