Oferte locuri de munca top

Statul si-a expropriat 21 de terenuri

Un număr de 21 de terenuri, care se află în proprietatea publică a statului, au fost expropriate, din eroare, în vederea construirii Autostrăzii Orăştie – Sibiu. Deși lista ce cuprinde imobilele supuse exproprierii de pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara a fost întocmită încă din anul 2011, abia în prezent a apărut un proiect de hotărâre prin care va fi rezolvată această eroare.

Mai exact, a fost pregătit un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea anexei Hotărârii date în 2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării menționate, în sensul anulării consemnării sumelor stabilite.

Prin această modificare nu se urmărește efectuarea unor noi exproprieri. Aceste terenuri, ce aparțin statului, au o suprafață de 35.684 mp.

Ca urmare a lucrărilor Comisiei de analiză a dreptului de proprietate sau a altui drept real s-a constatat faptul că imobilele sunt de fapt proprietate publică.

În acest sens, comisia de analiză a emis în anul 2013 mai multe procese-verbale, prin care s-a constatat situația de fapt a acestor imobile.

Totodată, ținând cont de regimul juridic al acestor imobile Comisia de analiză a dreptului de proprietate sau a altui drept real a dispus anularea consemnării sumelor stabilite cu titlu de despăgubire pentru cele 21 de imobile.

Suma rezultată din anularea consemnărilor aferete acestor imobile este de 14.460 lei.

 

Citiți și:

Stirile zilei

O mare firma de constructii va demara lucrarile la un ansamblu rezidential in Capitala

Ansambluri rezidentiale mici vor fi dezvoltate langa un oras mare

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »