Oferte locuri de munca top

Statul va finanta IMM-urile sa participe la targuri si expozitii

Întreprinderile care participă la târguri și expoziții internaționale, din țară și străinătate, inclusiv cele în format virtual, vor putea accesa în continuare finanțare de la stat, în cadrul Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români. Acesta urma să se termine anul acesta, însă printr-un nou proiect de OUG perioada pe implementare a programului urmează să fie prelungită până la finalul anului 2023.

Astfel, prin Program va fi finanțat, prin alocaţie financiară nerambursabilă, atât participări ale operatorilor economici români la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional, în ţară şi străinătate, inclusiv la cele organizate în format virtual, organizate în statele membre ale Uniunii Europene şi în ţările terţe, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, cât şi la misiuni economice în străinătate.

Bugetul alocat Programului pentru anul 2021 va avea o valoare de 15.000.000 lei, Sumele necesare pentru implementarea Programului se vor asigura anual cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinaţie.

În cadrul acestui program, fiecare beneficiar poate obține pe parcursul unui an o alocație financiară nerambursabilă totală de maximum 50.000 lei, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Programul se adresează tuturor categoriilor de IMM-uri.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare ordonanţei de urgenţă, ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri va aproba, prin ordin, normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, care vor cuprinde: condiţiile de eligibilitate, criteriile de evaluare şi punctajele aferente, modalitatea de accesare, alocaţia financiară forfetară, normele de implementare a schemei de ajutor de minimis.

 

 

 

 

Citiți și:

Blocuri turn, in cadrul unui nou ansamblu mixt din Capitala

O noua sala polivalenta, cu peste 18 mil euro

Aproape 9 mil euro costa construirea sediului unei institutii de cultura

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »