Erdbewegung-Osteuropa

Statul va investi si in fose septice, statii de microepurare

Statul va investi și în realizarea de fose septice, stații de microepurare și sisteme de alimentare cu apă, prin Compania Națională de Investiții. Acesta este unul dintre cele două noi subprograme ce vor fi derulate de CNI. Cel de al doilea vizează realizarea proiectelor de investiții în drumuri de interes local și drumuri de interes județean.

Cele două noi subprograme au fost aprobate ieri de Guvern.

Totodată, pentru a facilita accesul la finanțare pentru potențialii beneficiari, au fost redefinite două dintre subprogramele existente.

Concret, subprogramul ”Instituții de învățământ superior de stat” devine ”Institutuții de învățâmânt de stat”. Astfel vor putea să fie finanțate și instituții din învățământul preșcolar și școlar care, până la această dată, erau excluse din acest subprogram.

De asemenea, subprogramul ”Unități sanitare din mediul urban” devine ”Unități sanitare”. Ca urmare, vor putea fi incluse spre finanțare și realizarea de instituții medicale în mediul rural – de exemplu, realizarea dispensarelor în mediu rural care ar putea prelua și trata cazurile ușoare în proximitatea domiciliului pacientului.

Potrivit actului normativ aprobat ieri, CNI va implementa proiecte finanțate din fonduri europene în perioada de 2014 – 2020 și perioada 2021 – 2027, în cadrul următoarelor programe operaționale: Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Regional.

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu mixt cu până la 15 niveluri, in autorizare, in Capitala

Circa 30 mil euro, pentru o centrala electrica fotovoltaica

Viitoare parcare pe trei niveluri, cu 900 de locuri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »