Oferte locuri de munca top

Studiu: Schimbările climatice și dezvoltarea sustenabilă sunt provocări în creștere pentru industria globală a construcțiilor, pe măsură ce economiile se redresează

Investițiile în infrastructură care vor stimula creșterea economică globală prognozată pentru următorul deceniu aduc presiuni în creștere pentru domeniul construcțiilor. Acestea sunt asociate cu schimbările climatice și cursa către zero emisii nete de gaze cu efect de seră (zero net), potrivit raportului publicat de Marsh și Guy Carpenter, două companii parte a Marsh McLennan, cea mai importantă organizație globală de servicii profesioniste în risc, strategie și resurse umane.

Raportul Viitorul în construcții: o prognoză globală până în 2030 (Future of Construction: A Global Forecast for Construction to 2030) realizat în colaborare cu Oxford Economics, lider global în prognoze și analize economice, oferă o perspectivă asupra viitorului construcțiilor pe măsură ce industria se recuperează după efectele fără precedent produse de COVID-19. În plus, analiza indică și factorii cheie care influențează viitorul construcțiilor în următorul deceniu.

Potrivit raportului, creșterea globală în domeniul construcțiilor este prognozată la 6.6% în 2021 și cu 42% până în anul 2030. În cea mai mare parte această evoluție este produsă de facilitățile guvernamentale și de cererea de construcții rezidențiale. Totuși, raportul avertizează că pe măsură ce sectorul crește, sporește și riscul de poluare și producția deșeurilor mari. Extinderea ariilor construite reprezintă, în prezent, circa 40% dintre emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel global.

Conform studiului, schimbările climatice alături de cursa către zero emisii sunt, probabil, cele mai mari provocări cu care se confruntă domeniul construcțiilor. Necesitatea de a reduce radical cantitatea de carbon integrată în construcțiile noi va conduce la dezvoltarea unui nou domeniu – al deconstrucțiilor – care va reutiliza stocurile urbane uriașe de materiale de construcții disponibile.

Strategiile ESG în legătură cu strategiile de sustenabilitate cu privire la mediu, societate și guvernanță, au beneficiat de finanțare suplimentară, în creștere cu 28%, produsă de un flux de strângere de fonduri orientat în această direcție. În condițiile în care, de regulă, cea mai mare parte a finanțărilor sunt alocate de către marile companii de construcții și dezvoltatori în zona infrastructurii, raportul apreciază că există oportunități pentru acele companii care vor dezvolta noi tehnologii, proiecte și procese.

Richard Gurney, Global Head of Construction, Marsh Specialty, afirmă: “Schimbările climatice și agenda ESG – alături de riscurile și oportunitățile pe care le prezintă – se numără printre cele mai mari provocări cu care se va confrunta domeniul construcțiilor în următorii 10 ani. Atât agenda ESG cât și schimbările climatice modifică profilurile de risc ale sectorului. Organizațiile trebuie să se adapteze pentru a valorifica potențialul masiv de creștere din construcții. În același timp, companiile trebuie să joace un rol esențial în dezvoltarea economiilor și a comunităților din întreaga lume.”

Simon Liley, Co-Head, Global Engineering, Guy Carpenter, a adăugat: „Industria construcțiilor intră într-o perioadă a oportunităților interesante, dar și una care va necesita noi modalități de abordare a riscurilor de către sectoarele asigurărilor și reasigurărilor. Aceste dinamici presupun alocarea eficientă a cunoștințelor de la cei care promovează inovația în construcții până la actuarii din reasigurări. Înțelegerea profilului de risc în schimbare, a impactului noilor tehnologii și a surselor de capital va fi decisivă pentru a permite asigurătorilor și reasiguratorilor să stabilească platforme de subscriere și să ofere produse care să corespundă cu nevoile în schimbare din domeniul construcțiilor.”

Alte proiecții concluzionate de raport, pentru domeniul construcțiilor, până în anul 2030, includ:

  • Creșterea medie anuală previzionată în construcții este de 3.6% pe an. (se estimează o creștere mai rapidă decât în sectoarele de servicii sau producție).
  • Creșterea globală consemnată de construcții va fi cu 35% mai mare în următorul deceniu față de ultimii 10 ani. Această dinamică va fi determinată de niveluri fără precedent ale cheltuielilor de creștere pentru infrastructură și de declanșarea excesului de economii ale gospodăriilor.
  • 5,1% este creșterea prognozată, ca medie anuală, în zona de dezvoltare a infrastructurii, la nivel global.
  • În Europa de Est creșterea prognozată pentru următorul deceniu este de 2.8%, cu 0.7 puncte procentuale peste creșterea de 2.1% anticipată pentru Europa de Vest.

Graham Robinson, Global Infrastructure and Construction Lead la Oxford Economics, Autor principal al Future of Construction afirmă: „Este atipic să constatăm că domeniul construcțiilor depășește din perspectiva creșterilor anticipate, atât serviciile cât și producția pe o perioadă atât de lungă. În mod normal, ne-am fi așteptat ca în construcții să ne gândim la creșteri mai rapide față de alte domenii ale economiei pentru scurte perioade și cu reveniri ciclice. Cu toate acestea, nu este deloc surprinzător să ne gândim că economia globală va fi alimentată de creșterea din construcții în următorii 10 ani având în vedere nivelul fără precedent al creșterii investițiilor în infrastructură din partea guvernelor și depășirea nivelului de economisire la nivelul gospodăriilor în contextul COVID-19

 

DESPRE MARSH

Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc. Cei peste 40.000 de colegi acordă consultanță companiilor și clienților persoane fizice din peste 130 de țări prin intermediul soluțiilor de diminuare a riscurilor fundamentate pe analiza datelor. Marsh este o companie Marsh McLennan (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de peste 17 miliarde USD și peste 76.000 de colegi la nivel global, Marsh McLennan sprijină clienții să evolueze în contextul dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh, Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman. Pentru mai multe informații vizitați mmc.com, urmăriți-ne pe LinkedIn și Twitter sau abonați-vă la BRINK.

 

DESPRE GUY CARPENTER

Guy Carpenter & Company, LLC este lider global specializat în risc și reasigurări, cu peste 3.200 de profesioniști în peste 60 de birouri din întreaga lume. Guy Carpenter oferă o combinație puternică de expertiză de intermediere, servicii de consiliere strategică de încredere și analize de top pentru a ajuta clienții să se adapteze la oportunitățile emergente și să se dezvolte profitabil. Guy Carpenter este o companie a Marsh McLennan (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de peste 17 miliarde USD și peste 76.000 de colegi la nivel global, Marsh McLennan sprijină clienții să evolueze în contextul dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh, Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.guycarp.com  și urmați Guy Carpenter pe LinkedIn și Twitter @GuyCarpenter.

 

DESPRE OXFORD ECONOMICS

Oxford Economics a fost înființată în 1981 ca o afacere comercială alături de colegiul de afaceri al Universității Oxford pentru a oferi prognoze economice și modelare companiilor britanice și instituțiilor financiare care se extind în străinătate. De atunci, am devenit una dintre cele mai importante firme globale de consultanță la nivel mondial, oferind rapoarte, prognoze și instrumente analitice în peste 200 de țări, 250 de sectoare industriale și 7.000 de orașe și regiuni. Cele mai bune modele economice și industriale globale și instrumentele noastre analitice de clasă ne oferă o capacitate de neegalat de a prognoza tendințele pieței externe și de a evalua impactul lor economic, social și comercial.

Cu sediul în Oxford, Anglia, cu centre regionale în New York, Londra, Frankfurt și Singapore, Oxford Economics are birouri în întreaga lume în Belfast, Boston, Cape Town, Chicago, Dubai, Dublin, Hong Kong, Los Angeles, Melbourne, Mexic City, Milano, Paris, Philadelphia, Stockholm, Sydney, Tokyo și Toronto. Angajăm peste 400 de angajați cu normă întreagă, inclusiv peste 250 de economiști profesioniști, experți din industrie și editori de afaceri – una dintre cele mai mari echipe de macroeconomi și specialiști în leadership. Echipa noastră globală este extrem de calificată într-o gamă completă de tehnici de cercetare și capabilități de conducere a gândirii, de la modelarea econometrică, încadrarea scenariilor și analiza impactului economic până la sondaje de piață, studii de caz, panouri de experți și analize web.

Oxford Economics este un consultant cheie pentru factorii de decizie corporativi, financiari și guvernamentali și liderii de gândire. Baza noastră de clienți din întreaga lume cuprinde acum peste 1.500 de organizații internaționale, inclusiv companii multinaționale de vârf și instituții financiare; organe guvernamentale cheie și asociații comerciale; și universități, consultanțe și grupuri de reflecție de top.

Sus