BERGERAT

Supliment de 500 mil lei pentru PNDL

Ministerul Dezvoltării ar putea beneficia de o suplimentare a bugetului pe anul 2018 cu suma de 500 milioane lei, din fondul de rezervă, conform unui proiect de hotărâre al Guvernului. Acest supliment va fi folosit pentru finanțarea PNDL, etapele I și II.

Creditele bugetare aprobate inițial pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare locală sunt de circa două miliarde lei pentru PNDL etapa I și 1,64 miliarde lei pentru PNDL etapa a II-a.

În anii 2017 și 2018 au fost incluse la finanțare un număr de 6.717 obiective de investiții în cadrul PNDL etapa a II-a, cu o valoare de aproximativ 28,840 miliarde lei.

În cadrul PNDL etapa I, din obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 2.554 obiective de investiții pentru care trebuie asigurate fonduri, fiind necesară suma de 4,55 miliarde lei.

În procesul de transfer al sumelor solicitate de către beneficiari în vederea decontării lucrărilor/serviciilor executate/prestate pentru obiectivele de investiții incluse în program, beneficiarii au fost notificați cu privire la atingerea limitei de 80% din creditele bugetare disponibile în anul în curs. Data de 29 noiembrie 2018 a fost stabilită ca dată limită până la care beneficiarii mai aveau posibilitatea să solicite sume pentru anul în curs.

În urma solicitărilor depuse, au fost transferate integral creditele bugetare aprobate pentru anul 2018 pentru finanțarea celor două etape ale programului.

Suma de 500 milioane lei prevăzută prin prezentul proiect a fi alocată din Fondul de rezervă pentru finanțarea PNDL etapele I și II asigură acoperirea solicitărilor de transfer depuse în anul 2018 pentru finanțarea obiectivelor de investiții incluse în program și neonorate până la această dată.

 

 

Citiți și:

Un vast ansamblu imobiliar va fi construit in Brasov

Cine va moderniza 36 km de drum judetean

Un investitor turc va construi un ansamblu de blocuri in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »