Oferte locuri de munca top

Sute de lucratori in constructii vor ridica fabrica Clariant de la Craiova

 

Lider mondial în produse chimice de specialitate, compania elveţiană Clariant a demarat ieri oficial construcția primei sale fabrici pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole. Această ocazie a fost marcată de o ceremonie tradițională în Podari, lângă Craiova,

Clariant investește mai mult de 100 de milioane de euro în prima sa fabrică de acest tip, introducând o tehnologie revoluţionară. Această tehnologie este pionieră nu numai în Europa, ci și la nivel global. Realizarea fabricii reprezintă cel mai mare angajament industrial al unei corporații internaționale din această regiune. La capacitate maximă, instalația va procesa în jur de 250.000 de tone de paie de grâu și alte cereale provenite de la fermierii locali, producând 50.000 de tone de etanol celulozic anual. Produsele secundare vor fi utilizate pentru producerea de energie regenerabilă, cu scopul de a face fabrica independentă faţă de sursele de energie fosilă.

Decizia în favoarea Craiovei s-a datorat în parte existenței unei aprovizionări regionale sigure a materiilor prime și, parțial, infrastructurii logistice și industriale existente în regiune.

Construcția uzinei va oferi o gamă largă de beneficii pentru regiunea înconjurătoare din Craiova. Aceasta va permite agricultorilor locali să comercializeze pentru prima oară paie, care până acum au reprezentat practic reziduuri agricole neutilizate.

În timpul fazei de construcție a noii fabrici, mai multe sute de lucrători în construcții vor fi angajați de la companii locale, pe cât posibil.

După finalizare, se așteaptă ca instalația să genereze aproximativ 300 de locuri de muncă permanente în industriile de sprijin care deservesc fabrica și în transportul și depozitarea materiei prime. Fabrica însăși va angaja o forță de muncă cuprinsă între 100 și 120 de angajați.

Clariant intenționează să-și recruteze forța de muncă la nivel local și să o instruiască atât în laboratoarele proprii din Planegg, de lângă München, cât și la instalația sa experimentală din Straubing, Bavaria.

Proiectul beneficiază de finanțare din cadrul celui de-al șaptelea program-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică.

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus