Oferte locuri de munca top

Tarifele fixe pentru ANCPI nu sunt vazute bine de catre politicieni

Nici Guvernul și nici parlamentarii nu sunt de acord cu păstrarea la un nivel fix a anumitor tarife practicate de ANCPI. Aceasta în contextul în care mai mulți deputați și senatori au propus stabilirea unor preţuri fixe pentru anumite servicii, preţuri ce nu vor putea fi modificate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Schimbările sunt în discuții din luna septembrie a anului 2019.

Recent, două comisii de specialitate din Camera Deputaților au emis un raport de respingere a propunerii legislative.

Decizia a fost motivată de faptul că stabilirea prin lege a tarifelor pentru anumite servicii prestate de ANCPI, în cuantum fix, fără a da posibilitatea organelor de conducere ale acesteia să intervină asupra nivelului lor, în funcție de necesitățile instituției de funcționare și de îndeplinire a atribuțiilor legale, poate avea un impact negativ asupra dreptului de proprietate, garantat, indiferent de titular.

Nici parcursul legislativ al propunerii nu a fost favorabil.

Senatul a respins modificările înaintate de inițiatori, Guvernul nu a susținut inițiativa, iar alte două comisii de specialitate au avizat negativ inițiativa legislativă.

Inițiatorii și-au motivat proiectul prin faptul că timp de 10 ani, tarifele practicate de ANCPI au fost neschimbate, ceea ce a permis o predictibilitate în interacțiunea contribuabilor cu autoritatea statului.

Modificările propuse au venit în urma faptului că din februarie 2019 prețurile pentru anumite servicii ANCPI au crescut, unele dintre acestea chiar dublându-se.

 

 

Citiți și:

Viitoare blocuri cu regim mare de inaltime in partea de est a Bucurestiului

Un mare constructor pregateste dezvoltarea unui nou ansamblu rezidential

Demersuri pentru construirea de blocuri cu pana la 12 niveluri

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »