RESIDEO

Terenuri si cladiri, vandute de Fisc prin licitatie electronica

Toate informaţiile privind organizarea şi desfăşurarea prin mijloace electronice a licitaţiilor pentru valorificarea bunurilor sechestrate – inclusiv imobile (terenuri și clădiri) –  vor fi publicate pe pagina de internet a organului fiscal local, potrivit unui proiect de act normativ care completează Procedura de evaluare şi valorificare a bunurilor sechestrate.

Astfel va fi completată cu prevederi privind vânzarea la licitaţie prin mijloace electronice Anexa la ordinul nr. 3293/27 decembrie 2016 pentru aprobarea Procedurii privind evaluarea şi valorificarea bunurilor sechestrate.

Noul proiect stbailește că anunţul de licitaţie prin care se programează licitaţia prin mijloace electronice va fi publicat pe pagina de internet a organului fiscal local cu cel puţin 10 zile înainte de data licitaţiei.

Vizualizarea publicaţiilor privind organizarea licitaţiei, participarea la licitaţie, respectiv licitaţia propriu-zisă sunt gratuite.

În cazul în care din motive tehnice aplicaţia informatică prin intermediul căreia se realizează licitaţia nu este disponibilă pentru un interval de până la o oră, durata licitaţiei se prelungeşte cu 24 de ore.

În cazul în care din motive tehnice aplicaţia informatică prin intermediul căreia se realizează licitaţia nu este disponibilă pentru un interval mai mare de o oră, licitaţia se anulează şi se reprogramează în termen de cel mult 7 zile de la remedierea defecţiunii tehnice, preţul de pornire fiind cel iniţial.

Toate informaţiile şi comunicatele privind motivele tehnice care fac inaccesibilă desfăşurarea licitaţiei se publică în cel mai scurt timp pe pagina de internet a organului fiscal local.

Participarea la licitaţie, fie personal, fie prin reprezentant, este condiţionată de înregistrarea la organul fiscal local, cu cel puțin 24 de ore înainte de data organizării licitației, unde, pe baza unei cereri și a datelor de identificare, se atribuie un cod unic şi o parolă.

Solicitarea înregistrării participării la licitație se depune la organul fiscal local doar în zilele lucrătoare, precum și în intervalul orar în care acesta are program de lucru cu publicul și este condiționată de prezentarea dovezii de depunere a garanției de participare.

Sunt admise la licitaţie ofertele care ating cel puţin preţul de pornire, sosite până la termenul comunicat în anunţ.

Licitaţia este câştigată de participantul care oferă preţul cel mai mare. În caz de egalitate a ofertelor se adjudecă în favoarea ofertei înregistrată prima în sistemul informatic.

Adjudecatarul este anunţat pe cale electronică de organul fiscal local, imediat după terminarea licitaţiei.

Proiectul acestui act normativ este în consultare publică până pe 18 martie.

 

Citiți și:

Oferta reanalizata pentru proiectarea unui spital

Contract de 19 mil euro pentru finalizarea unei centuri ocolitoare

Doua drumuri judetene vor fi reabilitate cu peste 13 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »