Erdbewegung-Osteuropa

Tranzactie cu terenuri in Capitala, in valoare de 24 mil euro

Un important dezvoltator imobiliar a achiziționat recent un teren cu suprafața de aproximativ 2,6 hectare, în București. Terenul este destinat dezvoltării unui nou complex de birouri și se situează în zona de nord a Capitalei. Valoarea tranzacției, comunicată de cumpărător, este de circa 24 de milioane de euro.

Terenul cumpărat de Skanska Property România de la InteRo Property Development SRL este amplasat în imediata vecinătate a stației de metrou Jiului.

„Achiziția de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplinește toate criteriile pe care le urmărim în acest proces și, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenți în trei submarket-uri diferite din capitală”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director, Skanska Property România.

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona cartierului Bucureștii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferențiază acest concept pe piață este mixul unic între designul scandinav, inovația și soluțiile sustenabile.

Pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătrați, InteRo Property Development SRL va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele șapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

„Suntem bucuroși că am vândut jumătate din terenul nostru din Strada Bucureștii Noi către Skanska și că vom dezvolta, alături de aceasta, un proiect integrat de birouri care ar putea ajunge la 175.000 metri pătrați GLA”, a declarat Michael Topolinski, InteRo Property Development SRL.

În această tranzacție, Skanska România a fost asistată de casa de avocatură PeliPartners, echipa de avocați fiind coordonată de Oana Bădărau, Partener la PeliPartners.

De cealaltă parte, compania InteRo Property Development SRL a fost asistată de o echipă de avocați din cadrul casei de avocatură Biriș Goran, coordonată de Raluca Năstase, Partener Biriș Goran.

În fazele inițiale ale tranzacției, Libra Internet Bank a oferit consultanță pe aspecte de finanțare.

Dezvoltatorul și constructorul suedez de clădiri ecologice de birouri Skanska și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Grupul dezvoltă proprietăți comerciale pe anumite piețe locale din Polonia, Cehia, România și Ungaria și proiecte rezidențiale în Praga și Varșovia.

InteRo Property Development SRL este o afacere de familie care activează în zona dezvoltării imobiliare, administrată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski. Alături de viitorul proiect de birouri din Bucureștii Noi, portofoliul companiei include 170 de apartamente închiriate și complexul SkyLight Residence, un proiect imobiliar mixt cu 2.700 de apartamente și 90.000 mp GLA, de birouri.

 

 

Citiți și:

Bugetul de executie a unui obiectiv important din Capitala, suplimentat cu 50 mil lei

Doua proiecte rezidentiale, dezvoltate pe aproape 10 hectare

Cu cat este vandut terenul pentru un proiect rezidential aprobat din Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »