Oferte locuri de munca top

Trei cariere de nisip si pietris, in concurs pentru concesionare

Trei cariere de nisip și pietriș, situate în două județe din țară, urmează să fie concesionate. În acest sens, va fi organizat un concurs public de ofertă pentru concesionarea de activități miniere de explorare în mai multe perimetre ce au fost aprobate. Concursul este organizat de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

Mai exact, conform unui ordin ANRM, următoarele perimetre vor putea fi concesionate:

*perimetrul Lăzărelu, județul Gorj, în suprfață de 0,588 kilometri pătrați

* perimetrul Sălcioara, județul Dâmbovița, în suprafață de 0.996 kilometri pătrați

* perimetrul Bănești, județul Dâmbovița, în suprafață de 1,076 kilometri pătrați.

Ofertele vor fi depuse, în original și în copie, la sediul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale din municipiul București, bd. Dacia nr. 59, sectorul 1. Ofertele pot fi transmise și prin poștă.

Modalitatea de evaluare a capacității financiare, capacității tehnice, programului de explorare și proiectului tehnic de refacere a mediului, precum și datele-limită ale evaluării ofertelor și cea a declarării câștigătorului pot fi obținute gratuit de participanții la concursul public de ofertă de la sediul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Nisipul va fi folosit pentru dezăpezire și în acest an

Ieri a intrat în vigoare o modificare în cadrul Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice. Astfel, și în iarna 2020-2021, pe drumurile publice se poate acționa, ca variantă alternativă, cu nisip în completare la cantitatea de sare necesară pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor naționale / autostrăzilor și pentru protejarea rețelei împotriva acțiunii de distrugere a agenților chimici.

Prevederea este valabilă pentru drumurile de interes național aflate în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Pentru administratorii de drumuri județene și drumuri comunale, aceasta este orientativă, cu rol de recomandare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus
Translate »