Oferte locuri de munca top

Trei proiecte de investitii, de peste 163 mil lei, primesc unda verde

Trei proiecte de investiții, cu o valoare totală de peste 163 milioane lei, au fost aprobate în ședința de ieri a Guvernului.

Astfel, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea patinoarului artificial din Gheorgheni.

Lucrările de modernizare au o valoare de 42.148.000 lei şi constau în:

* schimbarea acoperişului

* extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor

* realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări

* construirea unui corp nou pentru antrenamente/sală de forță/sală de gimnastică

* construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Tot în şedinţa de Guvern de ieri au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unei săli polivalente în municipiul Piteşti (jud. Argeş), în vederea găzduirii competițiilor din diverse discipline sportive, cu o capacitate de 4.900 locuri în tribune.

Se prevede concepția unui spațiu multifuncțional desfăşurat pe 4 niveluri (parter + 3 etaje) şi echipat pentru desfășurarea la cel mai înalt nivel competițional a jocurilor de volei, baschet, handbal, miniftbal, etc., dar și organizarea de evenimente sportive pentru tenis de câmp, tenis de masă, lupte, sporturi individuale etc. Adiacent funcțiunilor sportive vor fi realizate zone de agrement, comerciale, pentru conferinţe, zone unde pot funcționa săli de fitness etc.

Terenul pe care se propune realizarea acestui obiectiv este situat pe strada Basarabia, nr. 35.

Valoarea investiţiei este de 99.459.000 lei.

Finanţarea ambelor obiective va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii – CNI (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).

De asemenea, a fost aprobată de către Guvern alocarea sumei de 21,58 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară către Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ (jud. Neamţ).

Investiţia este necesară întrucât corpurile de clădire existente (pavilionul Boli interne şi cel Chirurgical), aferente Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, se află într-o stare avansată de degradare şi sunt încadrate în clasa a II-a de risc seismic.

Spitalul a fost construit în 1975 şi deserveşte judeţul Neamţ, cu cele 5 oraşe (Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz, Roznov) şi cele 78 de comune.

 

 

 

Citiți și:

In trei luni va demara un proiect cu 650 apartamente, in Capitala

Peste 200 km conducte intr-un amplu proiect de investitii

Preturi mai mari la betoane in acest an

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus