ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Terminalul aeroportului din Brasov va intra in licitatie

Va fi lansată o licitație internațională pentru construirea terminalului de pasageri al Aeroportului Brasov. ”Ne așteptăm ca prețul final ce va rezulta în urma procedurilor de achiziție să fie mai mic decât cel estimat”, a declarat  Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Documentația pentru licitație în vederea proiectării și execuției terminalului de pasageri va fi postată în SICAP în cursul săptămânii viitoare. După ce experții SICAP vor transmite avizul privind această documentație, va fi comunicat termenul final de depunere a ofertelor pentru acest obiectiv.

Oficialii CJ Brașov au declarat că ”au apelat la cel mai renumit arhitect român din domeniu, Dorin Ștefan, pentru a oferi o soluție arhitecturală care să scoată în evidență caracteristici arhitectonice și culturale specifice Brașovului, astfel încât terminalul să capete acea unicitate care este necesară unei porți de intrare în Brașov”.

Arhitectul Dorin Ștefan a propus două variante de soluții arhitecturale. Prima și cea mai spectaculoasă a fost prezentată public anul acesta în luna august, costurile pentru construirea terminalului în această variantă fiind de 49.546.920 euro (TVA inclus) cu o suprafață desfășurată de 11.770 mp.

În luna septembrie, Consiliul Județean Brașov împreună cu SC IPTANA SA a stabilit toate detaliile necesare obținerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanții SRI, ai Poliției de Frontieră și ai Direcției Vamale. Cele trei instituții au impus alocarea unor spații suplimentare și achiziția unor echipamente de securitate pentru funcționarea în bune condiții a aeroportului și pentru desfășurarea activităților specifice acestora.

Avizele au fost obținute în baza planurilor finale care relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp la care se adaugă o suprafață de 510 mp reprezentând terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit al terminalului.

În aceste condiții tehnice s-au obținut avizele de la cele trei instituții menționate privind fluxurile de pasageri.

Pentru a lua o decizie privind adoptarea unei soluții din punct de vedere financiar, oficialii CJ Brasov au considerat că trebuie să opteze pentru soluția cea mai ieftină, având în vedere că terminalul este finanțat integral de către Consiliul Județean Brașov.

Astfel, au optat pentru a doua soluție arhitecturală prezentată de arhitectul Dorin Ștefan, transpusă de către IPTANA SA în devizul general și indicatorii tehncio-economici ce au fost propuși spre aprobare plenului Consiliului Județean Brașov.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean din aceasta saptămână au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți acestei soluții care respectă condiționalitățile din punct de vedere tehnic și al suprafeței desfășurate, convenite cu instituțiile statului menționate mai sus.

În consecință, proiectarea, construirea și dotarea terminalului de pasageri de la Brașov cu specificațiile tehnice aprobate este evaluată la suma totală de 39.637.620 euro (TVA inclus și curs de schimb 4,6590 lei = 1 euro).

Atașăm prezentului comunicat o animație care prezintă soluția arhitecturală adoptată,

https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBrasov/videos/176462073291298/?t=12

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Au demarat procedurile pentru modernizarea a 42 km cu peste 20 mil euro

Un cunoscut om de afaceri va construi un mare centru comercial

Proiect logistic al unui mare dealer auto

Castigatorul unui contract rutier, intarziat de o contestatie

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus
Translate »