RESIDEO

UE, Japonia si SUA isi propun sa previna denaturarea pietei otelului

UE, Japonia și SUA își propun să continue cooperarea în domeniul comerțului cu oțel pentru a aborda aspecte precum practicile de denaturare a comerțului care duc la o supracapacitate globală severă în sectoare precum oțelul.

În acest sens, în cadrul unei întrevederi la Comisia Europeană de la Bruxelles, comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, s-a întâlnit cu Hiroshige Seko, ministrul economiei și industriei din Japonia, și cu reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer.

În cadrul reuniunii, cei trei au convenit asupra unor măsuri suplimentare în vederea realizării acestei cooperări continue, cum ar fi elaborarea unor norme mai stricte privind subvențiile industriale, consolidarea cerințelor de notificare în cadrul OMC și intensificarea schimbului de informații privind practicile de denaturare a comerțului.

În cadrul reuniunii, comisarul Malmström și ministrul Seko au invocat, de asemenea, cu ambasadorul Lighthizer decizia președintelui american Trump de a impune taxe suplimentare asupra importurilor de anumite produse din oțel și aluminiu în SUA, în conformitate cu articolul 232 din Actul de extindere a comerțului din 1962.

Aceștia au subliniat preocuparea puternică a Uniunii Europene și a Japoniei față de măsurile anunțate. În calitate de parteneri de securitate de lungă durată din Statele Unite, ei au subliniat ambasadorului Lighthizer că se așteaptă ca exporturile din UE și Japonia către SUA să fie scutite de aplicarea unor tarife mai mari.

Comisarul Malmström s-a întâlnit, de asemenea, separat cu ambasadorul Lighthizer pentru a discuta mai departe această chestiune și pentru a obține o claritate suplimentară cu privire la procesul care vizează măsurile anunțate. Ea a scris pe rețelele de socializare după întâlnirea lor:

„Am avut o discuție sinceră cu partea americană cu privire la problema serioasă a tarifelor la oțel și aluminiu. Ca partener de securitate și partener comercial al Statelor Unite, Uniunea Europeană trebuie exclusă din măsurile anunțate. Nu există nicio claritate imediată cu privire la procedura exactă de scutire din SUA, deci discuțiile vor continua”.

 

Citiți și:

Nou parc industrial in nord-vestul tarii

Oferta reevaluata pentru atribuirea unui contract de modernizare strazi

Aproape 150 mil lei pentru reabilitarea retelei termice

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »