Oferte locuri de munca top

Ultimii pasi pentru finalizarea Centurii Caracal

Pentru finalizarea şoselei de centură a Municipiului Caracal mai trebuie derulată o procedură administrativă. Astfel, Guvernul a demarat formalităţile pentru transmiterea a două imobile de la Ministerul Educaţiei către Ministerul Transporturilor. Cele două terenuri, unul de 601 mp şi altul de 615 mp, se află în domeniul public al satului şi aparţin de Universitatea Craiova. Guvernanţii precizează că, pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, deja au mai fost aprobate operaţiuni similare, care au vizat terenuri în suprafaţă totală de aproape 63.000 mp.

Autorităţile menţionează că realizarea variantei de ocolire are drept scop fluidizarea traficului pe magistrala de Sud a ţării, respectiv DE70, care face legătura între Bucureşti-Caracal-Craiova spre Timişoara, prin ocolirea Municipiului Caracal.

„Astfel, realizarea acestei căi de comunicaţie moderne în scopul scoaterii traficului de tranzit de pe DN6 în afara Municipiului Caracal este necesară avându-se în vedere faptul că, în prezent, DN6 traversează această localitate în întregime”, arată iniţiatorii.

Care este stadiul lucrărilor, în prezent
Într-un raport lansat în august 2017, CNAIR estima ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie prelungit până în mai 2017, având în vedere că Antreprenorul a fost instructat să execute lucrări la sensurile giratorii care racordează şoseaua de centură la DN6.

Totuşi, în raport se arată că proiectul este încă neterminat, aflându-se într-un stadiu fizic de 97% şi într-unul financiar de 77%.

Probleme sunt reprezentate, pe de o parte, de necesitatea exproprierii unor suprafeţe de teren – pentru execuţia lucrărilor de relocare a utilităţilor electrice – şi, pe de altă parte, de expirarea contractului de supervizare la data de 1 februarie 2017.

Proiectantul lucrărilor de varianta de ocolire a Municipiului Caracal este Aecom Ingenieria SRL. Consultantul este Asocierea Transproiect 2001 SA şi WSP Group SRL, iar constructorul este SECOL – Societa Edile Construzioni e Lavori SpA. Valoarea contractului este de 41,69 milioane de lei (fără TVA).

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »