Oferte locuri de munca top

Un ansamblu de lux cu case pasive se construieşte în nordul Bucureştiului

Amber GardensPrimul proiect rezidenţial de lux din România care aplică standardele energetice pentru case pasive a fost lansat de dezvoltatorul grec Alesonor în nordul Bucureştiului, între Otopeni şi Tunari. Ansamblul Amber Gardens va cuprinde 60 de case individuale, dezvoltate pe un teren de 5 hectare. Proiectul va fi realizat pe parcursul a 3 ani, într-un ritm de 15-20 de unităţi pe an, a precizat Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.
Primele 6 case sunt finalizate sau aproape finalizare şi urmează să demareze construcţia altor 4 unităţi. Investiţia este susţinută din surse proprii ale dezvoltatorului.
Preţurile pentru locuinţele de lux pornesc de la 230.000 de euro + TVA pentru case cu parter şi etaj, cu 5 camere, garaj şi o suprafaţă construită de peste 300 de metri pătraţi, deservite de parcele de teren de aproximativ 600 de metri pătraţi.
Deja au fost vândute 4 unităţi, iar alte 3 au fost rezervate, menţionează dezvoltatorul.
Casele au fost concepute respectând principiile proiectării bioclimatice şi standardele caselor pasive, aplicate până acum în România doar la nivel experimental.
Astfel, proiectarea bioclimatică are în vedere orientarea casei faţă de soare şi direcţia predominantă a vântului, crearea unor perdele de vegetaţie care să protejeze clădirea etc.
Construcţia este realizată urmând principiile caselor pasive, cu un consum foarte mic de energie. Imobilele sunt realizate pe structură din beton armat cu închideri din cărămidă, prezintă suprafeţe vitrate mari, din sticlă termoizolantă, iar la exterior este aplicat un termosistem din polistiren expandat de 20 de centimetri grosime. Utilizând o serie de tehnologii menite să sporească eficienţa energetică, casele ajung la un consum de electricitate de 32 kWh pe mp pe an, fapt ce diminuează drastic şi cheltuielile de întreţinere.
Astfel, casele cunt dotate în variantă standard cu pompe de căldură, panouri solare (pentru prepararea apei calde menajere şi pentru încălzire), sistem de încălzire prin pardoseală, sistem de ventilaţie cu recuperarea căldurii, instalaţie pentru filtrarea particulelor din aerul interior etc. Opţional, pot fi montate şi panouri fotovoltaice pe teresa clădirii. De asemenea, instalaţia de climatizare a casei poate fi controlată de la distanţă, prin Internet, utilizând o aplicaţie specială pentru case inteligente.
Potrivit reprezentantului Alesonor, o casă “verde” este cu doar 10% mai scumpă faţă de una standard.
Proiectul Amber Gardens a obţinut prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).
Conform directivelor europene, din 2020 toate locuinţele noi din România trebuie să fie construite la standard de casă pasivă.
Pe lângă Amber Gardens, dezvoltatorul grec mai are în plan şi alte proiecte rezindeţiale de lux în centrul Bucureştiului.
Alesonor a intrat pe piaţa din România încă din anul 2003, până acum realizând o serie de proiecte rezidenţiale de lux şi de birouri în centrul Capitalei: Almond Tree Residence, Clover Residence, Magnolia Residence, Black Tulip Residence şi Ivy Office.

Sus
Translate »