FORUM - CONSTRUCTORI 2018

Un drum judetean va deveni national

În scopul înființării unui punct de trecere a frontierei deschis în regim de trafic internaţional , un sector de drum județean, în lungime de 17,5 km, urmează să fie încadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes național.

Mai exact, drumul va fi transmis din domeniul public al județului în care este situat, în domeniul public al statului.

Astfel, va fi preluat sectorul cuprins între km 8+900 – km 26+400 din drumul județean DJ 196 C, inclusiv terenul aferent, din domeniul public al județului Satu Mare şi din administrarea Consiliului Județean Satu Mare, în domeniul public al statului.

În urma acestui demers îi va fi atribuit indicativul de drum național DN 19G km 0+000 – km 17+500. Sectorul de drum DJ 196C este cuprins între DJ 196 C km 8+900 – km 26+400 și are o lungime măsurată totală de 17,500 km ocupând o suprafață de teren de 21,000 ha.

Scopul proiectului este acela de a reabilita şi reclasifica drumul care face legătura între localitățile Horea (România) și Omboly (Ungaria) din categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, în condițiile recalificării punctului de frontieră Horea, din județul Satu Mare, din punct de mic trafic, în punct de trecere a frontierei deschis în regim de trafic internaţional.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Cladiri de pana la 19 etaje propuse spre construire in Bucuresti

Cine reabiliteaza cu 12 mil euro o cladire istorica din Bucuresti

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »