Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Un nou dosar instrumentat de DNA pentru Nelu Iordache

Antreprenorul Nelu Iordache, fostul administrator al companiei de construcții SC Romstrade SRL a fost trimis din nou în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, sub suspiciunea săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și Imad Ali, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în luna decembrie 2012, inculpatul Iordache Nelu, în calitatea menționată mai sus, ar fi înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziții fictive de materiale de construcții în sumă totală de aproape 59 milioane lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și al deducerii nelegale de TVA.
Facturile respective ar fi fost emise de două societăți administrate de inculpatul Imad Ali. Prin aceste demersuri inculpatul ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23,56 milioane lei, din care s-a recuperat suma de 14,14 milioane lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9,4 milioane lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2,36 milioane acțiuni în valoare totală de 23,62 milioane lei deținute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

DNA precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citiți și:

Nou ansamblu rezidential in vestul tarii

Cladirea unui colegiu national va fi modernizata

Un proiect rezidential va fi construit intr-un oras din Moldova

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »