Oferte locuri de munca top

Un tronson de cale ferata din vestul tarii va fi reabilitat

Tronsonul de cale ferată Voiteg – Stamora Moravița – frontieră urmează să fie reabilitat, în urma parteneriatului încheiat între județele Timiș și Caraș-Severin. Tronsonul este o extensie în proiectul de modernizare a rutei Reșița – Timișoara.

Acordul de parteneriat pentru dezvoltarea în comun de proiecte de transport și mobilitate semnat la finalul anului trecut între municipiile Reșița și Timișoara, precum și între CJ Caraș-Severin și CJ Timiș, a fost actualizat prin extinderea unuia dintre cele mai importante proiecte.

Inițial, cele patru administrații s-au angajat să lucreze la reabilitarea căii ferate Reșița Sud – Bocșa – Timișoara. Ulterior încheierii acordului, în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Transporturilor, s-a propus cuprinderea spre reabilitare/modernizare și a tronsonului de cale ferată Voiteg – Stamora Moravița – frontieră.

Totodată, printr-o adresă transmisă de Minister către Primăria Municipiului Reșița se menționează cuprinderea proiectului în graficul de activități în vederea accelerării implementării acestuia.

Proiectul de reabilitare a căii ferate între Reșița, Timișoara și Stamora Moravița este extrem de complex și avem nevoie de angajamentul autorităților de la București. Dincolo de finanțarea acestuia, pe care o vom rezolva cel mai probabil prin fonduri europene, proiectul va presupune și depășirea unui «munte» de birocrație. Contextul actual, în care atât cele patru administrații locale, cât și cele centrale se concentrează pe accelerarea investițiilor publice, ne dă totuși speranța că nu vom zăbovi foarte mult printre hârtii”, spune Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Pe lângă proiectul menționat, acordul de parteneriat mai are în vedere modernizarea infrastructurii feroviare pentru implementarea soluției tip „train-tram” pe ruta Berzovia – Oravița – Anina.

De asemenea, se acordă o importanță majoră și infrastructurii rutiere. Autoritățile locale doresc construirea unui nou drum expres, cu trei benzi, între Berzovia, Buziaș, Topolovățul Mare și A1. Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă – Buziaș (DJ 592), precum și modernizarea drumului interjudețean DJ 684, pe traseul DN 68A (Coșava) – Tomești – Luncanii de Sus – limită de județ CS – DN 68 (Voislova).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »