Heidelberg Cement

Un ultim advertisment pentru santierul VO Satu Mare

Constructorul Variante de Ocolire Satu Mare a primit un ultim advertisment din partea CNAIR. În urma unei vizite inopinate în șantierul variantei Ocolitoare Satu Mare, care a avut loc sâmbătă, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a constatat o slabă mobilizare a Constructorului (Asocierea Itinera SPA- Colinni Lavori SPA-Viadesign SRL).

Deși vremea permitea desfășurarea lucrărilor la cele 10 structuri (poduri și pasaje), Constructorul nu lucra la nici una dintre acestea.

De asemenea lipseau din șantier reprezentanții Consultantului (Consitrans SRL), care ar fi trebuit să supravegheze lucrările.

“I-am transmis Constructorului că are la dispoziție două săptămâni să își ia atribuțiile în serios și să se mobilizeze. În caz contrar, i-am atras atenția că îi voi rezilia contractul. Am același mesaj pentru Consultant, care din păcate nu este aici, motiv pentru care CNAIR îi va aduce la cunoștință acest mesaj prin intermediul unui comunicat de presă. Sper ca macar așa să afle și cei de la Consitrans ce îndatoriri au”, a precizat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Totodată, directorul general CNAIR i-a reamintit Antreprenorului că plățile pentru lucrările efectuate sunt decontate la zi de CNAIR și așteaptă și din partea acestuia să respecte graficele de lucrări asumate.

Narcis Neaga a mai anunțat că va lua inclusiv măsuri administrative împotriva angajaților CNAIR care ar fi trebuit să se ocupe de gestionarea acestui contract.

“Trebuie să fie pe șantier, acolo unde se desfășoară lucrările, nu în birouri la cafele și prăjituri. Dacă ei cred că în domeniul ăsta pot să stea la birou între 8.00 și 16.00 și să aștepte să vină ziua de salariu, fără să se intereseze ce se întâmplă cu proiectele de milioane de euro pe care le au în administrare, se înșală. Am să le analizez activitatea și am să iau masuri împortiva acestor angajați care nu au înțeles ce trebuie să facă de fapt”, a atras atenția directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

La controlul inopinat în șantierul Variantei Ocolitoare Satu Mare, a participat și Reprezentantul legal al DRDP Cluj, Crina Lăpușan, regională pe raza căreia se află acest obiectiv de investiții.

Reamintim faptul cp ordinul de începere pentru lucrările la Varianta Ocolitoare Satu Mare a fost emis în luna mai 2017.

Constructorul avea initial la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor, dar termenul a fost extins până în luna septembrie 2020.

Pe Varianta Ocolitoare Satu Mare, care va avea o lungime de 19,54 km, se vor construe 10 poduri și pasaje și 4 noduri rutiere, dintre care unul suspendat.

Valoarea contractului este de 304,8 milioane de lei, fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene.

*

Secţiunea 3C3 Biharia-Borş, gata până la sfârșitul anului

Antreprenoul pentru Secţiunea 3C3 Biharia-Borş a Autostrăzii Transilvania a promis faptul că va finaliza lucrările ăn acest an, deşi are la dispoziţie 15 luni pentru execuţie. Aflat într-o vizită de lucru în județul Bihor, Ministrul Transporturilor a remarcat perioada scurta de timp în care antreprenorul a terminat proiectare.

„Practic, de astăzi dăm startul lucrărilor în forţă la acest obiectiv de investiţii, pe care antreprenorul şi l-a asumat că-l va termina până la sfârşitul acestui an (…) Este foarte important de spus: mai avem câteva cazuri similare şi la Centura Bacăului şi la drumul de mare viteză Piteşti – Craiova, unde tot un antreprenor român a devansat proiectarea cu mai mult de şase luni. Într-adevăr, vremea a fost potrivnică, dar aici nu s-a stat, pentru că s-a lucrat la toate drumurile tehnologice astfel încât să se poată intra masiv, de îndată ce vremea va permite, la terasament şi la autostradă şi au fost aduse cantităţi însemnate de agregate pentru a fi puse în operă la acest obiectiv”, a precizat Ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a menţionat că Guvernul României îl va ajuta pe constructor să realizeze acest obiectiv prin programul de accelerare.

„Adică îi vom pune la dispoziţie fonduri suplimentare faţă de valoarea contractului, pentru a putea mări şi capacitatea de lucru, ca să lucreze şi în timpul nopţiişi să-şi aducă utilaje suplimentare. Este un proiect care a pornit pe vremea guvernării PSD, contractul s-a încheiat pe vremea guvernării PSD şi se va finaliza acest tronson 3C3 tot în timpul guvernării PSD”, a spus ministrul Transporturilor.

Contractul pentru Secţiunea 3C3 Biharia-Borş din Autostrada Transilvania este în valoare de 134 milioane de lei și a fost semnat în decembrie 2018. Ordinul de începere a proiectării a fost primit în ianuarie 2019, iar ordinul de începere a execuţiei a fost primit pe 13 aprilie 2019.

Pe această secțiune din Autostrada Transilvania se vor construi în total cinci pasaje, dintre care unul peste autostradă, pe traseul către graniţa cu Ungaria urmând să se amenajeze şi o parcare în proximitatea frontierei.

 

 

 

Citiți și:

Proiect cu 7 blocuri, in pregatire

Blocuri cu 11 etaje, in pregatire in zona centrala a Capitalei

Se cauta hala de inchiriat, cu maxim 62 lei/mp/luna

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »